Пролет

Пролет

29 декември 2015 г.

Димитър Манолов: Имаме едно цяло израснало поколение, което е убедено, че не се работи

"Висят по барове, по молове, момчета с огромни мускули и рамене и не знам за какво им служи това..."
 
В България е отгледано цяло поколение, което смята, че не е длъжно да работи, смята лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

"От 1992-а година насам имаме едно цяло израснало поколение и е захванато следващото, което е убедено, че не се работи. Тук не говорим само за малцинствата", коментира той пред Нова телевизия.

"Те не просто не желаят, те са убедени, че не се работи. Ето ги, висят по барове, по молове, момчета с огромни мускули и рамене и не знам за какво им служи това вместо да почетат малко книги, да поработят, да получат някой занаят", продължи Манолов.

Според него обаче населението в световен мащаб обеднява с развитието на технологиите.

"Само 3D принтерите са способни да изместят от пазара на труда много хора. Ако се върнем във времето на Йовков и Елин Пелин с многото жетварки, сега нещата са много различни - минава един трактор и готово", мотивира се синдикалистът.

Той предупреди още, че ресурсите на планетата не са неограничени и заради това също все по-малко работни места остават на разположение, а хората се увеличават.

"В един момент тези толкова много хора няма да има какво да работят", коментира Манолов.

По думите му необходимата месечна издръжка за един човек у нас е 500 лева, което надвишава минималната работна заплата.

Навсякъде в света работещите бедни се увеличават и така дори хората да работят, пак живеят в ограничения, обобщи лидерът на КТ "Подкрепа".

Няма коментари:

Публикуване на коментар