Зима

Зима
Пролет

9 януари 2015 г.

Характеристики на приятелството, което трябва да пазите

Всеки човек има нужда от приятели или поне един, но истински. Приятелите са толкова необходими, колкото храната, която тялото ни изисква всекидневно.
Защото разговорът с приятел може да бъде много по-ефективен, отколкото много сеанси при психолог. Защото неговата шега може да ви разсмее дори повече, отколкото някой от най-способните комици в света. Защото понякога неговата подкрепа е като най-голямата сила, която може да получите и с която сте способни да преобърнете света.

За съжаление, много хора само се заблуждават, че имат приятели. Истината е, че приятелите се срещат все по-рядко, затова ако имате такива, чувствайте се късметлии, а защо не и истински щастливци. Ето и кои са характеристиките на приятелството, което трябва да пазите като едно от съкровищата във вашия живот:

1. Подкрепа

Ако имате приятел, който винаги ви е подкрепял и е бил с вас, както в хубавите, така и в трудните моменти – значи се дръжте за него. Все пак от истинските си приятели трябва да очаквате пълна подкрепа, без да се налага да давате нещо в замяна, освен същото отношение.

2. Можете взаимно да празнувате успехите си

Едно приятелство е истинско, когато между двама приятели няма съперничество и завист, а истинско щастие, провокирано от успеха на другия човек. Имате ли това, значи имате приятел, който трябва да цените.

3. Успявате да се смеете на всяка ситуация

Без значение колко трагична, разочароваща или объркваща е тя. Не забравяйте, че когато сте заедно със своя добър приятел, вие сте по-силни и винаги по-лесно гледате от позитивната страна на живота.

4. Вашата връзка никога не умира

Понякога физическото разстояние може да бъде сериозна пречка за едно приятелство. Но не и за истинското приятелство – дори да не сте се виждали няколко месеца с вашия добър приятел, вие започвате оттам, сякаш никога не сте спирали.

5. Вие можете да си казвате всичко

Дори и нещата, които знаете, че няма да харесате. Ако има някакъв проблем между вас, вие знаете, че можете и трябва да бъдете честни едни с други. Само по този начин може да премахнете „плевелите“ и да помогнете на приятелството ви да процъфтява още повече.

6. Можете да си прощавате

Както и да давате прошка, дори когато вашият добър приятел не е способен да я поиска.

7. Зарязвате всичко, когато другият има нужда от вас

Без значение какво правите, ако не е по-важно от това, което се е случило на вашия приятел, вие оставяте всичко и отивате при него. Същото важи и за него – знаете, че каквото и да се случи, винаги ще получите необходимата подкрепа.


Тialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар