Зима

Зима
Пролет

24 януари 2015 г.

За ползата от жените

Малко се използват жените в тая държава. Тя затова е и на такъв хал...

 Прав е премиерът Борисов, да пребъде царството му и да е жив, здрав и все така красив още 100 години, да поиска да сложи една сгодна женичка на президентския пост. (Силен и мъдър, казах ли?) Жалко, че идеята му се посрещна така на нож, но никой не е пророк в собствената си държава. То затова и в хубавата чужбина управляват каки, а у клета България - батета.

Това не е умно, особено ако сравним показателите. Жените са с много по-висок КПД от мъжете на каквато и позиция да ги сложиш. Те са като немски опел, сравнен с италианско ферари. Ферарито бучи, гърми, въобще прави впечатление, обаче италианска работа. Лъскава, ма менте. На първата софийска дупка ще предаде богу дух.

Виж, опелът е германска класа! Може и в Берлин да го караш по кукленските им магистралки, а може и по военните маршрути в София, че даже и на село да идеш с него, да изореш нивата и да пренесеш бурканите, а после само през мивката го минаваш, купуваш му малко екстри от бензиностанцията и пак си е доволен, работещ и красив. Също като жените. И така е във всяка област на тоя свят. Че и на оня.

Колко различно биха седели нещата, ако в религията също наблягаха повече на ползите от жените. Ма как пък не се понапъна някой през последните няколко хиляди години да сложи една жена за пророк? Колко ядове щеше да спести това. И нямаше да има обидени от рисунки и карикатури – много знае някой тая под бурката неговата пророчица ли е, или на вражеското религиозно течение.

А колко различен щеше да е днес светът, ако преди 2015 години от оная плевня в Йерусалим се бе разнесъл вик: “Момиче!” Бас държа, че сред 10-те божи заповеди поне три щяха да се отнасят за външния вид и една за капака на тоалетната чиния. „Не кради мъжа на ближната си и не слагай червено червило, ако си с розов лак!” Кръстоносните походи едва ли щяха да са за някакъв си гроб и Граал, по-скоро щяха да са по посока на някой спа курорт, обещаващ вечна красота и младост. Така Близкият изток нямаше да има тая тежка и объркана история и днес щеше да е едно тихо и мирно местенце. Какви ползи само са пропуснати.

И в политиката е така. Някой да е виждал скоро Саркози или Берлускони? Да знае какво става с Джордж Буш-джуниър? На британците даже не мога да запомня имената на всичките им бледи премиери след Тачър. Само Меркел е още тук. И държи нещата здраво в ръце.

За съжаление, в България жените ги пускат на сцената, само ако има сериозни проблеми за оправяне. Примерно, ако са ни натракали визи и някой трябва да уреди махането им. Или ако мандалото в ЕС хлопва, та е нужно да се мушнем в последния момент под него. Когато ЕС ни е спрял парите, та да изкрънкаме да пуснат барем некое евро. Или като изчезне топагентът на държавата, та да бъде докаран обратно.

Само случаят с Петко Сертов трябва да ни накара да се замислим. Това, което цялата българска полиция, разузнаване, авиация, флота, армия, Интерпол и Европол не успяха да направят за месец време, госпожа Сертова го свърши за ден - ден и половина. Аз лично веднага бих я сложила начело на ДАНС и бих уволнила останалия персонал. За по-сложни ситуации бих й дала женско подкрепление. Примерно, ако ще е пак акция за издирване, ще пусна и тъщата на търсения. Щото едно е да те търси жена ти, ама друго е да те подгони тъщата. Брендо има ли тъща? Ако има, да я пращат. И за Галевите поне една тъща ще се намери, за Таки, за Маргините, че що не и за Христо Бисеров. А най-вече за Цветан Василев. Госпожа Василева по-малко серт ли е от Сертова, а?

Като ги приберем тях, може да предложим взвод жени и тъщи и на ООН. Нека да има и българско ноу-хау. Няма нужда от сини каски, с по една точилка и един чехъл, ще приберат де що има бегълци по света. Даже може да ги пращат и по горещите точки вместо армията на САЩ. Едно е да те бомбардират американците, друго е да ти дудне Людмила Захажаева. Както се казваше в “Оркестър без име”, ония бомбардират, бомбардират, па спрат... Аз майката на Албена Вулева направо я виждам като острието срещу “Ислямска държава”. Някой на нея ще й каже как да се облича и дали да говори? Алеле, страх ме е и да си го помисля.

Така че няма какво да се мусим на идеята за жена президент. Няма начин да не донесе ползи. Да я слага Бойко и хич да не му мисли. Време е каките да дойдат!


 

Лола Монтескьо, "24 часа"

Няма коментари:

Публикуване на коментар