Зима

Зима
Пролет

17 януари 2015 г.

JE SUIS ДОНБАСС

Истината е, че между крайно-десния изверг и брадясалия джихадист разлика няма, не и за нормалните хора, чиито живот те застрашават...

„Свободата на словото е силно застрашена. Но ние трябва да я спасим!“

Това са изводите след атаката над седалището на френския сатиристичен вестник „Шарли ебдо“ малко преди обед на 7 януари. Двама добре обучени ислямски радикали разстреляха девет служители на вестника.

Атаката е като отговор на карикатурите на пророка Мохамед, които от изданието регулярно пускаха. Деветима души от редакцията на вестника бяха убити, както и главния редактор – Стефан Шарбоние.

Добре обучените терористи се оказаха братята Саид и Шериф Куаши. „Ал Кайда“ в Йемен пое отговорност за кървавото нападение, заповедта за терористичната операция е била дадена лично от лидера на „Ал Кайда“ Айман ал Зауахири. Преди това братята Куаши сами са обявили, че са бойци на Ал Кайда. Оказа се, че са са получили обучение в Йемен и са се били за организацията на Арабския полуостров.

Целия западен свят се окичи с „JE SUIS CHARLIE“ („Аз съм Шарли“). 40 световни лидери кацнаха в Париж, за да изявят подкрепата си за опечалена Франция. Френския президент, който от ден на ден се „радва“ на все по-малка подкрепа и популярност, обяви траур. Странно защо не ронеше крокодилски сълзи за общо 10-те загинали френски бойци, изпратени в Мали, които загинаха по непонятни за французите каузи. Или онези в Ирак и Афганистан. В тези случаи медиите са особено внимателни, винаги биват впрегнати в кампания за изтъкването на „хуманитарните ползи“ и благородната „кауза“, която френските войници са защитили с живота си из чукарите на Афганистан – световния производител на хероин номер едно във света, или в заплашения от „Ислямска Държава“ Ирак. 


За Либия е трудно да се говори, Франция изигра основна роля за свалянето на Муамар Кадафи, който впрочем редовно „спонсорираше“ кампаниите на бившия президент Саркози, само последния разкрит транш бе 50 млн.долара. Сега Либия тъне в хаос и разруха, а разни джихадистки групировки се борят за властта. Но изведнъж, когато ада се прехвърли в Европа, Париж, всички зарониха крокодилски сълзи. Нека не забравяме две неща:

- Запада, воден от Съединените щати сътвори целия хаос в Близкия изток, основно заради ценните ресурси.

- Запада, най-вече Съединените щати дълги години подпомагаха „Ал Кайда“. По време на Съветската офанзива в Афганистан издания като „Индепендънт“ наричаха Осама бин Ладен „боец за мир“, така описваха и брадатите муджахидини, спонсорирани и обучавани от ЦРУ. И всичко това го пише в отдавна разсекретените документи. Те са разсекретени, но масовите медии не споменават нищо. А, ако го правеха, ако казваха открито истината, че ЦРУ създаде „Ал Кайда“, заедно със саудитските служби сега щеше да ни е ясно, че двамата братя Куаши са последователи на една организация, създадена от лицемерите, които сега ронят крокодилски сълзи, докато обясняват „Аз съм Шарли“. За периода 1982-1992 са обучени близо 40 хил. ислямски радикали от над 43 различни държави. Тези изверги от „Ислямска Държава“ и сегашната „Ал Кайда“ са техни приемственици.

 

Същите тези диваци, обучавани в Йемен (откъдето идват братята Куаши…), Пакистан, Турция и др. сега се бият в Сирия срещу правителството на Асад. Биха се и в Либия преди това. Де да можеше „Русия да е виновна“ и за атаките в Париж…но не може, остава само да се правим на възмутени, да бършем сополи и сълзи и да сме „Шарли“-та.

Може би затова Барак Обама отказа да пристигне в Париж, за да бъде „Шарли“. За сметка на това там присъстваха хора като Бенямин Нетаняху, който само това лято изби хиляди невинни палестински деца, жени и бащи по време на поредната кървава акция в Газа, целяща етническото прочистване и заграбването на още палестински територии. Присъства и Петро Порошенко, който също води „антитерористична“ операция в Югоизтока на собствената си държава. Отново избити и ранени хиляди невинни граждани, разрушени домове, животи и надежди. Толкова много деца измряха в Донбас, но никой от западните лидери, които сами насъскаха стартирането на войната, не казва нищо. Всички се правят на слепи. Но 10 френски граждани струват явно повече. Запада обича да оценява чий живот „струва“ и чий „не струва“. Онези убитите от Нас са или „лоши“, или е просто „инцидент“, ненужно зло. 


И докато всички лицемерно говореха за „свободата на словото“, за жертвите на „Шарли Ебдо“ в Донбас се прочу поредната гнусна история. „Аз съм Ваня“ – така отговориха мнозина в социалните мрежи. Ваня е осемгодишно хлапе.  Снаряд на украинската армия попаднал в двора, където малкият Ваня играел с по-малкия си брат, който починал на място. В момента Ваня е в изключително тежко състояние – загубил е зрението си, двата крака и дясната си ръка. До момента той е претърпял три операции, но прогнози за бъдещото му състояние лекарите все още не смеят да направят.

Още колко деца и жени, мъже и възрастни хора бяха избити, събирани с лопати (с извинение) по улиците…



Никога няма да забравя снимката на младата майка, която лежи убита от украинските снаряди, но държи в прегръдките си мъртвото си бебе. За нея и за всички останали жители на Югоизтока в Украйна не се говори. Абсолютно възмутително пренебрежение и дори опити за оправдаване и дезинформация на западната преса относно подпалването на 46 души в Дома на профсъюзите на 2 май в Одеса е последния пример, който е нужен, за да онагледи лицемерието, фалша и двойните стандарти. Но нали същите тези крайно-десни радикали окървавиха т.нар. „Майдан“, идваха въоръжени с огнестрелни оръжия и без тях нямаше да бъде свален Янукович. Това са „борци за демокрация“. И ислямистките диваци Запада умело разделя на „наши“ и „лоши“. Сега бойците в Сирия били „умерени“, САЩ въоръжавали и обучавали само тях. А истината е, че между крайно-десния изверг и брадясалия джихадист разлика няма, не и за нормалните хора, чиито живот те застрашават.

Свободата на словото е застрашена от установяването на медийни монополи. Вземете за пример САЩ – само 6 корпорации притежават всички медии в страната (+клоновете им в чужбина). Да не говорим за натиска, оказван от политици и използването на медиите за оправдаване на политиките им. 


Свободата на словото е застрашена от държавните служби, които подслушват журналисти и ги заплашват. Великобритания в момента е дадена на съд, защото се оказа, че са подслушвани журналисти. Какво да кажем пък за действията на американската АНС, която е подслушвала милиони граждани на Германия, Франция, Италия и др. европейски държави? Подслушвани са дори и хора като немския канцлер Меркел. Това също е „заплаха за свободата на словото“.

И второ: с какво пошлите карикатури на „Шарли Ебдо“, изобразяващи Дева Мария като проститутка и пророка Мохамед като терорист символизират „свобода на словото“. Ако подобно издание „твореше“ подобни неща в Русия целия Запад щеше да се „възмути“, това е сигурно.

Та, какво сте вие (особено се обръщам към бг-„Шарлитата“), които също не могат да обяснят за кой умряха българските войници („рейнджъри“) в Ирак и Афганистан. И онези, които сега оправдават зверствата на украинските власти в Югоизтока. Как разбирате коя майка, дете или невинен гражданин „може“ да бъдат избивани и кой не и за кои трябва да пишете сълзливите си статийки? На съвестта на онези, които защитавате лежат милиони избити хора в десетки държави, затова, моля, върнете се към обичайните си дейности и теми като силиконова гръд, любовни афери на футболисти и поп-фолк певици, битова престъпност, риалити формати и прочее.
 


#JE SUIS DONBASS!

 Alterinformation.wordpress.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар