Зима

Зима
Пролет

20 февруари 2015 г.

Пеевски се разведе с Недялко Недялков

Явно Недялко се е събудил от зимен сън, който очевидно е продължил цели три години...  
При кого ще остане Николета Лозанова след раздялата?

Странни неща се случиха днес. В сайта ПИК, лично собственикът и пръв апологет на Пеевски, Недялко Недялков, днес е врътнал дупе и яко е захапал любимото бизнес отроче на "успелия млад мъж на 33". Е, вече на 34...

Явно Недялко се е събудил от зимен сън, който очевидно е продължил цели три години, защото точно тогава Lafka се появи почти на всеки ъгъл по градове и села.

Днес Недялко е станал, потъркал е очи и – о, чудо – прозрял, че „чудовището "Лафка" съсипва българските вестници, списания и книги. КЗК спи, а мълчанието на медиите е купено с тлъсти реклами“, пише Недялко в пространна статия, след което е разкрил подробна схема как става това.

"Прословутата верига „Лафка” скапва вестникарския пазар в България. Казвам го като издател от 15 години. Проблемът изглежда съсловен, браншови, но всъщност е показателен за цялостното функциониране на бизнеса. Какво всъщност е „Лафка”? Преди всичко монопол – пълзящ, инатлив, всепроникващ. Монопол „въпреки”. Въпреки протестите, въпреки обещанията на няколко правителства, че ще има регулация и че Комисията за защита на конкуренцията ще се задейства.

Смея да твърдя, че предупредих какво ще се случи още през лятото на 2011 г. Тогава заедно с Явор Дачков и Кристина Патрашкова ходихме при премиера Борисов и бихме камбаната: над 60 процента /по онова време/ от едрата и дребнова дистрибуция на печатни издания е в ръцете на един човек. Е, този процент вече е над 90. Колкото повече расте монополът на тъй наречената „Лафка”, на фирмата, която я притежава – „Табак маркет”, и на нейните неясни /а всъщност ясни на всички/ собственици, толкова повече падат продажбите на българските вестници, списания и книги. Такава е горчивата истина. Преди „Лафка” дистрибуцията поне бе в ръцете на професионалисти. Сега те са изхвърлени от пазара, фирмите им са изкупени и уедрени, а вместо тях със стоката се разпореждат хора без никакво понятие от този специфичен бизнес.“

 

Бум и тряс. Сега ние започнахме да си търкаме очите и да се чудим дали сме живели по едно и също време с Недялко, или сме попаднали в някакво изкривено времево-пространствено измерение.

До вчера Недялко защитаваше с мощната си снага Делян и не даваше прашинка да падне върху корпулентната му снага.

Какво ли е станало в последните дни, та двамата се развеждат публично?! Да не би Пеевски да е врътнал кранчето на Недялко? Ако е така – защо?! Засега сме в пълно неведение и можем само да предполагаме какво се е случило.

Имайки предвид колко е смел Недялко, за да скочи на мастития Пеевски, трябва да си е намерил още по-силен и здрав гръб, зад който да се крие. Иначе няма да дръзне да нападне доскорошния си благодетел така агресивно и да му обяви война!

Каквато и да е истината, предлагаме на двамата яки българи да не се разправят по този скучноват виртуален начин. А да организират един турнир по сумо и да се види кой кого? И Делян и Недялко имат всички данни, за да надминат Котоошу по телесна маса и майсторлък. Само трябва да се понапънат и да организират един турнир на честта, а ние ще гледаме и ще ръкопляскаме.

А за победителя е редно да има и подобаваща награда – гол купон с Николета Лозанова, която в последно време май топли леглото на Пеевски, когато Валери свърши парите за „Долче и Габана“.



No-comment.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар