Зима

Зима
Пролет

14 февруари 2015 г.

Оставиха жената на улицата

Сабрие Сапунджиева ще трябва да напусне и служебния си апартамент, който обитава незаконно от времето, когато не е зам.-министър...

Бившият зам. министър на правосъдието в правителството "Орешарски" Сабрие Сапунджиева напусна работата си като съдебен секретар на Административния съд - София. 

Това стана ясно през седмицата. Тя е подала молбата си още на 6 февруари. Това означава, че тя ще трябва да напусне и служебния си апартамент, който обитава незаконно от времето, когато не е зам.-министър.

Сапунджиева живее близо 12 години в държавно жилище, като преди година и половина тя го ремонтира с около 50 000 лева, отклонени от фонд "Затворно дело" за подобряване на условията в затворите. Противоречивият ДПС кадър и бивш зам.-правосъден министър Сабрие Сапунджиева е на път да го напусне. Но това едва ли ще стане доброволно. 


В началото на януари стана ясно, че Министерството на правосъдието не може да я открие, за да й връчи покана за доброволно освобождаване. По-късно стана ясно, че за да остане във ведомственото жилище, тя е била назначена на 23 януари за съдебен секретар по заместванията в Администравния съд - София-град. Това предизвика нов скандал и заказа на Висшия съдебен съвет да провери всички подобни назначения.

"Освен Себрие Сапунджиева има още трима, които обитават неправомерно жилища. Става дума за две бивши членки на предишния ВСС", каза още правосъдният министър в петък. По този повод сайтът Nenovinite написа, че ако леля Сабрие (Сапунджиева) от ДПС е останала без жилище, то тя може да се премести да живее в апартамента на чичо Цецо (Цветанов) от ГЕРБ, тъй като него известно време няма да го има вкъщи. Явен намек за 4-годишната ефективна присъда на бившия вицепремиер в първото правителство на Бойко Борисов.

Според правосъдния министър Христо Иванов Сапунджиева щяла да напусне служебния си апартамент в сряда.


Сapital.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар