Зима

Зима
Пролет

23 февруари 2015 г.

Волен Сидеров бойкотира срещата при президента

Темите били като лексикон. Само за венерическите болести не се е сетил

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров отказа да отиде на консултациите, организирани от президента Росен Плевнелиев, с партиите в парламента.

Държавният глава провежда разговорите всяка година в така наречения месец на политическите консултации. Днес Плевнелиев започна срещите от най-малките формации. Преди обяд разговаря с АБВ, а за следобед беше насрочил разговорите с „Атака“.

„Не виждам логика президентът, който е представителна фигура, да консултира нещо с парламентарните партии“, обясни мотивите си за отказа Сидеров.

Той изброи и темите, които Плевнелиев е предложил за обсъждане - реформи, референдум, изборно законодателство, международна и регионална сигурност, кризи и природни бедствия.

„Само за венерическите болести не се е сетил. Това прилича на нещо като лексикон, като „Стани богат“, но политиката не е игра и този човек трябва най-после да го разбере“, каза шефът на националистите.

Сидеров обвини Плевнелиев, че си прави пиар акция с консултациите. „Не виждаме защо трябва да участваме в нея, ние не сме рекламна агенция, не се занимаваме с реклама на несъстоятелни политици“, обясни още лидерът на „Атака“ пред президентството.

Шефът на националистите се обяви и против изборния референдум, който Плевнелиев има намерение да свика. Той отново припомни идеята си за допитване до народа за излизане от НАТО и обясни, че заедно с БСП и АБВ се събират 61 депутатски подписа – достатъчни, за да се инициира референдумът. 


Dnes.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар