Зима

Зима
Пролет

25 февруари 2015 г.

Бойко Борисов къса „живо месо“

Мъчително е пребиваването на „Бате Бойко“ в ролята на „Господин министър-председателя“!

Председателят на здравната комисия в НС и бивш шеф на ВМА ген. Стоян Тонев подава оставка след разговор с премиера Борисов, съобщава actualno.com. Тонев напуска всички постове, включително и като народен представител.

Най-характерното за управленския стил на Бойко Борисов е малоценността на думите му. Не се касае за гъвкавост, а за външен израз на природна емоционално-волева нестабилност, на липса на здрава политическа и нравствена принципност, на трайно високата му тревожност, породената от несъответствието на изискванията на премиерския пост.

Този човек за втори път се ангажира да върши работа, за която доказано няма качества и при това сам си го знае. Знае, че няма да се справи и пак ще трябва да бяга от властта, същевременно страстно желае да получава похвали и дори знаци за масова любов. Болезнено напира да го имат за голям мъжкар, а през ден се представя като фурнаджийска лопата.

Мъчително е пребиваването на „Бате Бойко“ в ролята на „Господин министър-председателя“! Само ден преди да поиска всичките оставки на приятеля си генерал Стоян Тонев, заяви: „Помолих го да сезира незабавно главния прокурор и Сметната палата с искане да бъде извършена проверка..Заставам зад всеки до доказване на неговата вина.“

Двете споменати институции всъщност от месеци са информирани за делата на доскоро сочения като "добър мениджър" бивш шеф на ВМА, несъмнено Борисов отдавна знае за тяхната работа по случая, знае и важни факти не само то медиите. Още през 2014 г. тогавашният шеф на МО намекна за "смущаващ одит" във ВМА, но той не излезе официално.

Клиниката по дерматология на ВМА, както се разбра по-късно от медиите, е генерирала 10 млн. лева загуби за десет години в резултат от бизнесактивноста с частна фирма на много близката до Стоян Тонев проф. Мирослава Кадурина. Касае се за прехвърляне на държавни средства в частен фирма, то не би било възможно без знанието на ген. Тонев.

Но той е сложен  там за шеф от другия си покровител - президентът Георги Първанов. Не е само Бойко Борисов, поради чиято симпатия се е чувствал спокоен да докара задълженията на ВМА  от 1 800 000 лв. при назначаването му за директор до 120 млн. лв. в края при освобождаването. Впечатляващ „успех“!

Твърди се, че ВМА носи 1/2 от всички дългове на цялата болнична мрежа с над 400 болници! Същевременно само ВМА се финансира и от НЗОК, и от бюджета през този на МО, и от периодични държавни субсидии! А само миналата седмица вицепремиерът Румяна Бъчварова - очевидно по поръчка на премиера - хвалеше Стоян Тонев за негово оправдание!

Практиката на този "добър мениджър" да води болницата с най-лошите финансови резултати в цялата страна не само не беше спряна от поредица разноцветни политици на висши държавни постове, но е била подпомагана за сметка на данъкоплатците. Далаверата с Клиниката по дерматология е само малък процент от 120-те милиона дълг на ВМА.

Заставам зад всеки до доказване на неговата вина, каза Борисов и за Искра Фидосова по време на скандала с Онова тефтерче. Не е само тя, която беше дръпната на страна и след „загубването“ на същото тефтерче остава невинна. Ще опитат с Първанов и Тонев да измъкнат от съд и присъда, макар да се очертава да е доста трудно.

Вolgari.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар