Зима

Зима
Пролет

26 февруари 2015 г.

Осъдиха германска адвокатка за отричане на Холокоста

Силвия Щолц вече е лежала веднъж в затвора за „отричане на Холокоста“ след осъдителна присъда през 2008 г.

Бивша германска адвокатка е осъдена на 20 месеца затвор за отричане на Холокоста, съобщи „Асошиейтед прес“. Става въпрос за 51-годишната Силвия Щолц (на снимката), която бе защитник на прочутия ревизионист Ернст Цюндел.

В свои книги Цюндел оспорва официално наложената версия за Холокоста, твърдейки че не е имало план за унищожението на евреите и загиналите в германските концлагери са далеч от цифрата 6 милиона. За твърденията си той представя редица експертизи и доказателствен материал в тяхна подкрепа. Вместо обаче да бъде научно оборен, той е подложен на преследване от закона и през 2007 година е осъден на 5 години затвор.

Щолц вече е лежала веднъж в затвора за „отричане на Холокоста“ след осъдителна присъда през 2008 г., свързана именно с нейната защита на Цюндел.

Говорителката на съда в Мюнхен заяви, че сега Силвия Щолц е била осъдена за „подбуждане на расова омраза, тъй като отричала Холокоста в реч през 2012 г.“ Обвиняемата е привела доводи по време процеса срещу себе си, че е упражнявала правото си на свобода на словото, но въпреки това съда я праща в затвора. 


В Германия и други Западни държави има закони инкриминиращи всеки опит за ревизия на официалната версия за Холокоста. Учени, които се опитват да ревизират безпристрастно въпроса са не само преследвани от властите, но и често стават жертва на насили от страна на еврейски екстремисти.

Nreporter.info

Няма коментари:

Публикуване на коментар