Зима

Зима
Пролет

2 февруари 2015 г.

Пет неща, които трябва да направите заедно преди брака

Съжаляваме, романтици, но любовта не е достатъчно. Бракът в световен мащаб е една от институциите с най-много провали.

Да не говорим, че разводът е скъпо и супер неприятно събитие за чийто и да било човешки живот, което има опустошителен ефект върху детската душа.

Проблемът не е в това, че хората не могат или не искат да бъдат моногамни и затова стигат до развод. По-скоро причината е в това, че те не могат да разберат, че когато са направили съзнателен избор в живота си (да сключат брак с даден човек), трябва да се придържат към него и разводът изобщо да не бъде опция за разрешаване на проблемите.

Именно затова е много важно да се жените, едва когато си дадете ясна представа в какво се забърквате. Бракът е един непоколебим ангажимент, който би трябвало да продължи цял живот.

Ключът към изграждането на успешна и трайна връзка е да познавате своя партньор добре, преди да му се вречете във вечна любов и вярност.

Ето и 5-те неща от предбрачния списък, които всяка двойка трябва да направи, ако иска да се предпази от провал:

1. Трябва да сте имали сериозни конфликти и да сте постигали консенсус.

Ако винаги във връзката ви преди брака сте се съгласявали с партньора си (или той с вас), значи вие не сте се научили да изглаждате несъгласията по между си. Вие трябва да се сблъскате с недоволството на половинката си, за да разберете как да се справяте с него. Няма съпрузи, които винаги да са на едно мнение по всички въпроси. Ако преди брака избягвате конфликтите от страх любимия ви да не ви изостави, то вие не сте готови за встъпване в брак. Малко спорове и скандали преди сватбата, ще са ви полезни, за предотвратяването на по-сериозни неприятности по-късно.

2. Трябва да сте пътували заедно на непознато място.

Бракът, ако не друго, е едно приключение, и вие трябва да знаете как всеки от вас се справя с пътуването до нови и непознати места. Само ако сте били с половинката си на някое непознато място (и за двама ви), вие ще разберете какво значи равнопоставено партньорство.

На подобна почивка ще видите как любимият ви се справя с новите ситуации, как точно обича да харчи парите си, как планира свободните си дни, какви са комуникационните му умения, успява ли да оцелее при трудни, неочаквани обстоятелства и др.

3. Трябва да сте правили... секс.

Все още има двойки по света, които сключват брак, преди да са стигали до по-сериозна интимност. Едва ли искате да разберете в първата си брачна нощ, че не сте съвместими сексуално с вашия нов съпруг. Предбрачният секс е нещо абсолютно задължително. Проблемите в секса са ябълката на раздора в много бракове, така че няма да е добре да рискувате.

В здравия брак сексът е генератор на интимност, създавайки усещане за близост между партньорите. Ако тази близост липсва, единият от съпрузите може да я потърси на друго място.

4. Трябва да сте прекарали време със семейството на половинката си.

Когато човек сключва брак, той се обвързва доживот и с роднините на своя съпруг. Затова е добре да сте си взаимодействали със семейството на половинката си преди брака.

Конфликтите с роднините на съпруга се превръщат често в проблем за семейната двойка. Не е нужно да обичате майката и бащата на любимия си, но е добре поне да ги уважавате.

5. Трябва да сте живели заедно преди брака.

Не започвайте да организирате сватба, ако досега не сте обитавали едно жилище с вашия бъдещ съпруг. Важно е с него да имате съвместимост по отношение на битовите навици, поведение и вкусове. Животът под един покрив преди брака е важен тест за това дали ще си пасвате и по-натам, дали ще се радвате на щастливо и спокойно съвместно съжителство или ще се превърнете в съквартиранти, които не се понасят един друг.

Тialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар