Зима

Зима
Пролет

5 февруари 2015 г.

Първа радост е да не си българин

Първа и гарантирана радост е да си евреин в България, после да се турчееш, след това и да си циганин, макар вече с по-малко привилегии...

Депутати от ГЕРБ и ДПС открито се застъпиха за Сабрие Сапунджиева, за да бъде оставена да обитава незаконно заеманото държавно жилище. Причината са човещината и заслугите на Сабрие Сапунджиева (на снимката) към държавата, научаваме от Mediapool.
 

Българин да се наричам - първа радост е за мене - така е по Дядо Вазов, така беше преди „демокрацията“, но днес в България не е така. Първа и гарантирана радост е да си евреин в България, после да се турчееш, след това и да си циганин, макар вече с по-малко привилегии. Така е de facto, макар да не е de jure. 

Логиката за осигуряване на реални привилегии е сходна: едни трябва да бъдат обгрижени, защото някога са ги изгонили от Египет, после от Византия, Испания и т. н.; други защото им сменили имената и после ги пуснали да отидат в майката-родина Турция, която официално ги поканила ; трети защото българите не ги харесват като ги тероризират и системно нарушават законите и не им викат роми.

Та така и с г-жа Сабрие. Юристката в нея знае, че de jure няма право да заема държавното жилище, но депесарката в съзнанието й желае да го заеме de facto, тъй като според нея, според ДПС, ГЕРБ и евреина Сергейчо й се полага да бъде дискриминирана позитивно.  


Така изглежда либералната „демокрация“ през XXI век в лишена от суверенитет България.
Вolgari.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар