Зима

Зима
Пролет

26 февруари 2015 г.

Judas Priest пристигат за концерт в София (видео)

Шоуто е част от турнето на групата „REDEEMER OF SOUL TOUR"!

 Хеви метъл легендите Judas Priest пристигат в София на 30 юни за концерт в зала "Арена Армеец"!

Шоуто е част от турнето на Роб Халфорд и компания „REDEEMER OF SOUL TOUR!  То започна миналата година в САЩ, а през тази продължава в Австралия и Нова Зеландия, Япония, Латинска Америка, а през лятото и в Европа. Judas идват по покана на Sofia Music Enterprises.

Билетите за концерта ще са на цена от 40 до 100 лева, а продажбата им стартира на 27 февруари /петък/.

Последният концерт на Judas Priest в България беше през 2011 година, когато видяхме и Whitesnake, Saxon, Slade и Mike and The Mechanics.

Още с първите си албуми Judas Priest се превръщат в любимци на феновете, като за това допринасят и зрелищните им участия на някои от най-големите фестивали, включително първия „Monsters of Rock” в Донингтън парк през 1980 г. в Обединеното кралство, турнето им в Америка през 1983 г. и участието на култовия мегаконцерт „Live Aid“ през 1985 г.

Благодарение на албуми като „British Steel" (1980), „Screaming for Vengeance" (1982), „Defenders Of The Faith" (1984) и „Painkiller" (1990) Judas Priest се наредиха сред най-успешните метъл банди на всички времена. Групата създава емблематични химни като „Breaking The Law“, „Living After Midnight“, „Heading Out to the Highway“, „You’ve Got Another Thing Coming“ и много други.

През 2014 г. Judas Priest издадоха албума „Redeemer of Souls" – 17-ти в тяхната дискография. Той дебютира под номер 6 в американската класация Билборд топ 200 – най-високата позиция за цялата кариера на бандата. Издаден у нас от Вирджиния рекърдс/Sony Music, албумът е поредната доза класически хеви метъл от Judas Priest.

"Redeemer of Souls" влезе в топ 10 на класациите по целия свят и предизвика огромен интерес. Ето защо емблематичният глас и лице на групата Роб Халфорд, китаристите Глен Типтън и Ричи Фокнър, басистът Иън Хил и барабанистът Скот Травис се впуснаха в ново суперуспешно турне през октомври 2014 г., което ще продължи и през 2015 г.

"Всеки път целта ни е да вдигаме летвата по-високо и да търсим ново звучене в собствената ни философия за стила на Judas Priest. Redeemer of Souls разпали наново страстта ни към всичко, в което вярваме, в метъл идеите, от които се роди бандата. Албумът е класическа комбинация от всичко това, което обичаме в хеви метъл музиката – бясни китарни рифове и сола, яростни барабани, здрава бас линия и вокали, раздирящи до небесата", заяви Роб Халфорд.

На 30 юни в зала „Арена Армеец" хилядите почитатели на бандата у нас ще се насладят както на песни от "Redeemer of Souls", така и на най-великите им хитове.


Няма коментари:

Публикуване на коментар