Зима

Зима
Пролет

30 март 2015 г.

Цацаров, „Пеевски" да си отговаря“ пред арменския поп ли?

Сотир Цацаров спрял да чете романи като „Завещанието на банкера“

„Всеки има право да дава интервюта и да казва каквото иска, дори и лице, обект на искане за екстрадиция. Това е тезата на господин Василев, той е намерил такъв начин да изложи своята версия. Ако някой смята, че защитата се изразява в това да оставиш някъде плик и, ако умреш, той да се отвори, това са романи, които съм спрял да чета.„, отсече главният прокурор Сотир Цацаров.
 

Главният прокурор Сотир Цацаров коментира интервюто на Цветан Василев едва ли не като „литературно съчинение“. Вярно. Интервюто e многословно и не казва нищо ново. Заявката и синхронизацията с „ЧРД“ на Ахмед Доган създадоха съспенса. Апропо. Кой може да каже дали в следващите интервюта Цветан Василев няма да реши да редне приживе нещичко от „Завещанието на банкера“?!
 

Може пък следващият „конкретен журналист“ да е от меродавно списание в Германия – нали премиерът съветва да не се увличаме по Румъния, а да гледаме страната на тетка Меркел. Ахмед Доган написа едно култово „Огледало“. Ние пък се сещаме за едно „Огледало“ в Германия.

www.bgsniper.bg

Бележка на АФЕРА: 


„Всеки има право да решава как да действа. Решил е, че ще действа с такива сюжети, действа с такива сюжети. Това е негово право. Аз не мога да го укоря за това…
 

Ако Прокуратурата беше станала обект на външно влияние по повод разследването за КТБ, дали след това щеше да се окаже, че картината е толкова трагична по описание на финанси, а не по описание на прокуратурата… 
„Да си отговаря Пеевски„, така отговори Цацаров на въпроса за обвиненията на Цветан Василев към депутата от ДПС Делян Пеевски. 

"Вие какво очаквате, да се направи проверка на базата на едно обвинение ли, което е казано в интервю. Могат да се изложат факти, ако някой смята, че защитата на тезите се изразява в това: Оставих нещо написано в плик и ако умра, то ще се отвори… аз тия романи отдавна съм спрял да ги чета.“, реди литературно главният прокурор Сотир Цацаров. Пред арменския поп ли да си отговаря Пеевски, Цацаров?
 

В интервюто си пред Явор Дачков Цветан Василев казва в прав текст:
 

„До 6 ноември миналата година аз работех по спасяването на банката. Отдадох се изцяло, срещнах се с инвеститори от целия свят, но това нещо в България никой не го разбра. За сметка на това онези, които ме атакуваха и които ме унижиха, ми идваха с нестандартни предложения от рода на това да ме върнат с линейка в България, да ме настанят в МВР болница, да изчакаме шума да отмине, а след като им целуна ръцете, да ме “спасят”. Щели само условно да ме осъдят… Аз обаче намерих сили да се изправя срещу тях с цената на огромен риск, който осъзнавам. Не осъзнах само колко безотговорни могат да бъдат прокуратурата и държавните институции.“
 

Цацаров, за какъв такъв се моташ в прокуратурата? Кой обещава спиране на разследване, кой обещава предварително условна присъда, кой обещава „шума да отмине“ и Цветан Василев да бъде спасен, ако „им целуна ръцете“, кой, бе, Цацаров?
 

Главният прокурор може и отдавна „да е спрял да чете „тия“ романи, но изявленията му са повече от недвусмислени. Нямаме никакъв афинитет нито към Цветан Василев, нито към Таки, например, но когато един главен прокурор се прави на „изоглавен“ и коментарите му са „все едно не е от тука, а от Сараите и Банкя, ако сме на Цветан Василев никога няма да се върнем. Защото самата прокуратура направо отваря покана „за дум-дум“. Без да и пука. Даже напротив.
 

А иначе Марио Пузо освен „Кръстникът“ е написал и „Омерта“. Не само Цветан Василев прави показания пред външни нотариуси. Показания пред швейцарец даде и бившият шеф на „Вътрешна сигурност“ Тодор Костадинов по аферата „червеи“, ако нещо се развали по „дослука“ и го мишобиросат. По същата афера, по която не друг, а Цацаров измъкна невредими „библиотекарите“ Цветлин Йовчев и компания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар