Зима

Зима
Пролет

11 април 2015 г.

"Оръжието е като парите, обичат тишината"

Ако на Киев бъде оказвана помощ с оръжие „конфликтът може да премине в нова фаза".

 Говорителят на Министерството на външните работи на Украйна Евгений Перебийнис призова представители на киевските медии да се въздържат от активно обсъждане на темата за доставките на оръжие на Въоръжените сили на Украйна, докато официален Киев провежда активна фаза на преговори със западните си партньори. 

За някои участници в преговорния процес това предизвиква неудобство,е отбелязал Перебийнис съобщава Lifenews.ru.

„Лично аз смятам, че оръжието, както и парите, обичат тишината", заяви Перебейнис в интервю за телевизионно телевизия и допълни, че преговорите за доставки на оръжие с много страни, включително със САЩ, продължават. Западните партньори с готовност разговарят с Киев по този въпрос, тъй като това не нарушава нормите на международното законодателство, посочи Перебейнис.

Някои експерти твърдят, че САЩ вече оказва помощ на украинската армия в Донбас, като прехвърля техника в страните от Прибалтика.

В същото време Германия се противопостави на доставките на оръжие за Украйна. Министърът на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер предупреди, че ако на Киев бъде оказвана помощ с оръжие „конфликтът може да премине в нова фаза".



ИА КРООС

Няма коментари:

Публикуване на коментар