Зима

Зима
Пролет

21 май 2015 г.

Бойко Борисов кърти мивки в Бургас: Този комплекс стана възможен заради борбата с контрабандата

Бойко Борисов грейна край Вагит Алекперов и резна лентичката на новата мощност на "Лукойл" в рафинерията в Бургас. Вълшебна синхронизация.
 
Ден по-рано медиите прогърмяха, че тръбите за "Южен поток" отиват за "Турски поток". Поредната секира от Путин. 

И хоп - Валентин Златев вади жокера: Вагит Алекперов пристига точно навреме. Потупване по рамото от Путин. Как да не се вдъхнови Бойко Борисов и да не изкърти мивките в своя стил: "Този комплекс стана възможен благодарение на борбата ни с контрабандата.".

Нов модерен комплекс за преработка на тежки остатъци беше открит от "Лукойл Нефтохим" в Бургас. Петролната рафинерия се нарежда сред най-големите в света. Инвестицията е в размер на 1.5 млрд долара. Това е най-сериозното вложение в страната ни до момента. Официални гости на откриването бяха президента на "Лукойл" Вагит Алекперов, вицепрезидентът Владимир Некрасов, регионалният директор на компанията Валентин Златев, премиерът Бойко Борисов, търговски представители на руската федерация в България, представители от руското посолство, италианският посланик за България Марко Контичели, както и областният управител на Бургас Вълчо Чолаков и кметът Димитър Николов, пише Кмета.bg.

В новия комплекс ще се произвежда котелно гориво, отговарящо на действащите европейски стандарти, със съдържание на сяра под 1%. Това е един 8-те подобни комплекса в целия свят. За построяването му са били монтирани 14 хил. тона метални конструкции и 12 хил. тона проводи. Положени са 1537 км. електричество и КИП кабели за монтиране на статично оборудване за 16 хил. тона. В построяването на комплекса са участвали 4 000 души от 7 националности. Оборудването е било доставено от 50 страни от целия свят! Основният изпълнител на проекта е италианската компания Technip. Целият обект е бил изграден за около 3 години. 


"Този комплекс стана възможен благодарение на борбата ни с контрабандата. Тези ни усилия не само пълнят бюджета на държавата, но и дават възможност на чуждите инвеститори да влагат средства у нас", заяви премиерът Бойко Борисов. "Мога да поема ангажимент, че този курс на правителството ще продължи и за напред.", допълни още той.



bgsniper.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар