Зима

Зима
Пролет

8 май 2015 г.

Прокуратурата клекна за "Костинброд", виновни няма - забравете

Колко удобно за договорилите се страни...
 
 Помните ли сеирджийските дунанми на видни прокурори, които се накъсаха от чупки в кръста, за да позират пред фоторепортерите и камерите на телевиденията с илюстративни материали по аферата "Костинброд". 

И що стана? Излагация. Уж имаше гръмко разследване, уж биеха тъпани и надуваха зурли, а накрая се сгънаха и се отказаха да протестират оправдателната присъда на ексглавния секретар на МС Росен Желязков. Излиза, че държавното обвинение е съгласно - по случая няма виновни, т.е. няма престъпление. Иначе казано - няма афера "Костинборд".

Опааааа. Дали наистина няма? Или иде реч за договорки зад кулисите. Защо оврещя орталъка тогава Мая Манолова? (Делян Пеевски вече не крещи от трибуната на парламента.) Какво ще обяснява сега такъв като Николай Бареков, който се пъчеше пред печатницата? 


Ама и едни съвпадения - в един и същ ден дават отсрочка за дълговете на телевизията, която "покри медийно аферата", и се разбира, че прокуратурата няма да протестира присъдата. 

Апропо. Да не би да сте забравили, че праснаха КТБ баш на 13 юни. Помните ли кой от големците има рожден ден на тази дата? Правилно - Бойко Борисов.

Срокът за протестиране по този казус е изтекъл в 17 ч. миналия четвъртък, но протест не е постъпил, пише "Дневник", позовавайки се на източници в прокуратурата. От държавното обвинение твърдяха, че заради бездействие на Росен Желязков е произтекло "създаване на обществени нагласи, довели до недоверие от страна на значителна част от българските граждани към изборния процес". 


Ами сега? Какво се промени? Прокуратурата клекна за "Костинброд" и всъщност казва: "Виновни няма - забравете!". Колко удобно за договорилите се страни.



bgsniper.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар