Зима

Зима
Пролет

25 май 2015 г.

„Фрау Моника“ Маковей: Някой трябва да започне войната с корупцията сега. Ще започне, ама – НА МУКАВЕЙ!

На мукавей в сряда ще имаме българска Маковей. Тоя народ си заслужава позора...

Леле, ужас, леле, потрес. Шляканите „шишковци“ са в паника от тайфуна с нежно име „Моника“. 


Жесток страх тресе клиентурата на „Шишко“ и „Бойко“. КОЙ ще налива мангизи в подлярско-манипулативните им медийни машини за дезинформация и клеветене, ако спонсорите им бъдат набутани в тюрмата за корупция, разбойничество и пладнешки грабеж от отрудения народ, КОЙ?! 

На ошашавените „шишковци“ им се привижда „метеж“. Споко. Цецо Банкера фалира, няма КОЙ да го плати… „Реформаторите“ очеизвадно си вдигат цената, вкарвайки Б.Б. в капан – премиерът не може копче да каже срещу Желязната лейди на Румъния.
 


Моника Маковей беше посрещната от препълнена зала с почитатели на делото й, които станаха на крака и я аплодираха в продължение на минути. 

„Много е забавно да кажеш „Не“ на висшестоящ. Те не очакват да им казваш „Не“, редна невинно по време на дискусията „Правосъдие за всеки“ мразената от корумпираните властници в Румъния „Фрау Моника“. 

„Моите колеги в правителството не разбираха в началото какво се случва и когато разбраха, те всъщност не го искаха. Но вече беше късно“, разказа Моника Маковей.
 

Когато започнало разследването срещу действащ вицепремиер, Моника Маковей влязла в заседателната зала на правителството – „Никой не ми говореше, всички ме гледаха втренчено. Премиерът започна пръв: Моника, нали щяхме да разследваме опозицията? Днес има десетки министри и депутати, които са разследвани, а някои от тях вече са осъдени и са в затвора. Отказах да информирам премиера предварително кой ще бъде разследван.“, припомни Маковей.
 

„Наречете го война, някой трябва да я започне. Наречете го битка, някой трябва да влезе в нея. Започнете сега, не чакайте промени в конституцията. Не ви трябва промяна в конституцията, за да разследвате корупция, организирана престъпност или пране на пари. Просто трябва да го направите.“, отсече Моника Маковей.
 

Залата мощно освирка Илиана Беновска, известна като яростна „бойковистка“. Моника Маковей я разби. Вместо да се свие и притесни, взе микрофона и постави на мястото й И.Б. 

„Реалният резултат беше 10%. За мен това е успех, постигнат без партия, без достъп до телевизиите. Те са собственост на олигарси, вероятно както и в България. Хората просто не знаеха, че се кандидатирам. Беше уникална кампания, много се радвам, че я направих. Следващия път ще победя.“, категорична е „Фрау Моника“. 

Обаче ще й е трудно – отсреща е истински германец в политиката в Румъния.
 

bgsniper.com
 

Бележка на АФЕРА:  

Има един стар лаф: „На Мукавей в сряда“, когато нещо никога няма да се случи. Че и българската работа такава с Моника Маковей. Какво можем да очакваме да се случи в държава, в която в залата срещу Мокавей седят управляващи „реформатори“, които седейки там и пляскайки, на практика се съгласяват, че Бойко Борисов е лъжец, но в същото време осребряват властта си точно от него. Какво можем да очакваме от държава с 99% контролирани медии от Пеевски и Борисов, които отслабнаха от вчера да се скъсват да храчат по Моника Маковей, защото ако я има тук в България с тях и кинтите им е свършено. Какво можем да очакваме от държава, в която главният прокурор всяка сряда ходи диван-чапраз на оперативка при министър – председателя, който по презумция трябва да разследва.
 

На мукавей в сряда ще имаме българска Маковей. Тоя народ си заслужава позора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар