Зима

Зима
Пролет

23 юни 2015 г.

Да убиеш гларус

Краят на родното Черноморие наистина дойде. Не заради бетонното презастрояване.
 
Загива заради спусната отгоре убийствена заповед срещу най-важната ни морска птица - гларуса. 

Но оня, дето е без пера, а е по червени шорти и със свирка на врата.

Ходи важно по плажа с идеята, че лепи всички погледи на мадамите по бански. Събира тен цяло лято, сваля мацки и му се плаща за това. Иде реч, както е видно, за спасителите на плажа.

Оказва се, че доста от кандидатстващите за воден гард трудно плуват. Но организаторите на курсове в БЧК им прибират парите и получават тапия. С това, че са неподготвени за много отговорната животоспасяваща работа, проблем няма.

Има обаче проблем, че спасителите сваляли гаджета на плажа. И някой се зае да прекрати плажната забранена любов. Писмено разпореждане забранява на спасителите да водят лични разговори с туристи/ки в работно време.

Това и по времето на соца не се е случвало. Разрешаваше тоталитаризмът даже да се разпространява гласно за забавление на плажа прочутата точкова система на плажните гларуси: Ако свалиш французойка - печелиш 5 точки, за англичанка - 4, за чехословачка - 3, за гедерманка - 2, за полякиня - 1 точка. А ако свалиш рускиня - губиш всичко натрупано.

Сега обаче спасителите трябва само да спасяват. Ако евентуално могат да плуват и ако има кого - че напоследък дори и рускините избягаха.


Анелия Иванчева, Vsekiden.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар