Зима

Зима
Пролет

21 юни 2015 г.

Румяна Бъчварова готова с оставката си, ако Борисов я поиска

"Да си на този пост не означава да си полицай, трябва да разбираш хората."
 
 Готовност да подаде оставка, ако тя бъде поискана от премиера Борисов, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в коментар на националния протест на служителите в МВР.

„Все повече се чувствам на мястото си", каза Бъчварова и посочи, че не е изключение в ЕС - министърът на вътрешните работи на Швейцария е завършила музика, на Великобритания - география, на Австрия - маркетинг. Най-трудно е да се преборят предразсъдъците, отбеляза тя.

„Да си на този пост не означава да си полицай, трябва да разбираш хората. Мисля, че моето образование и предишният ми опит ми помагат. Трябва да си опитен в политиката, за да може да намериш най-добрите решения", каза Бъчварова в интервю за bTV.

„Имах разговор по тези две теми и те получиха отговорите, които трябваше да получат. Пенсионната реформа е един проект, който се внася от вицепремиерa Калфин и така предложена, тя трябва да регулира обществените отношения за цялото общество", каза още Бъчварова.

В недоверието към възможностите на полицията и в по-общ план - на държавата, да помогне се фокусират всички неудачи на обществото, каза Бъчварова в коментар на битовата престъпност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар