Зима

Зима
Пролет

26 юни 2015 г.

Българските кметове имат автопарка на малки султани

Юркат коли за милиони по пътища на дупки, които те са длъжни да оправят, но все не им стигат парите

Българските кметове са голяма работа, а автопаркът им е повече от внушителен.


Ще кажеш, че са малки султани, каквито са си. Ако съберат на едно място луксозните си возила ще се окаже, че

местната власт се вози в коли за  десетки милиони.

По пътища на дупки, които те са длъжни да оправят, но нали все не им стигат парите.

Нова телевизия направи един интересен преглед на возилата на

кметове от малки населени места с големи коли.

Както и интересно сравнение с кметовете на милионни градове в богати страни:

По света може да видите кмета на Лондон Борис Джонсън да кара колело в компанията на актьора и ексгубернатор на щата Калифорния Арнолд Шварценегер. Може да го видите на колело и с бившия кмет на Джакарта и настоящ президент на Индониезия Джоко Уидодо.

Кметът на Лондон Борис Джонсън може да бъде видян също да пътува и с метро, кметът на Рим Игнацио Марино - с колелото му, а на Мадрид Ана Ботела – в автобуса.

Същевременно кметовете на знайни и незнайни наши общини като Руен, Хитрино, Върбица, Венец, Никола Козлево, Исперих, Каолиново, Девня се возят в служебни автомобили за стотици хиляди левове, купени от парите на данъкоплатците и то още в първата година на мандатите им. Въпреки че са служебни, ги ползват като частни, коментират от Нова тв.

Кметът на Хитрино се придвижва с автомобил за 110 000 лева, кметът на Върбица – с кола за 100 000, на община Руен - за 110 000 лева, а на община Венец - 139 000 лева.

27-годишният кмет на община Никола Козлево си купува служебен автомобил „само” за 50 000 лева, на Исперих – за 70 000, на Каолиново – за 70 000 лева. Данъкоплатците купуват на кмета на Девня джип за 110 000 лева.

Пълен рекордьор обаче е градоначалникът на Балчик Николай Ангелов, който се вози в лимузина за 150 000 лева. Мотивът му, за да я купи, е че за по-малко пари такъв автомобил няма, а Общината имала нужда от представителен автомобил.

Не е луд, който яде баницата, както много добре знаем.


Светослав Пинтев, No-comment.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар