Зима

Зима
Пролет

21 юни 2015 г.

Всеки втори брак у нас завършва с развод

Една трета от всички деца в България са деца на разведени родители
 
"Има статистика, според която всеки втори брак в България завършва с развод", каза учредителят и председател на Управителния съвет на Фондация „Бащи за отговорно родителство" Панчо Малезанов в интервю за „Фокус" по повод Международния ден на бащата.

"Всяка година, поне през последните пет, има около 20 хиляди брака и 10 хиляди развода. Цифрата на разводите през последните години е по-малка, защото и браковете, които се сключват, са по-малко", уточни той.
 

"Съотношението бракове-разводи не се е променило. По всяка вероятност и разделите при тези, които са били във фактическо семейно съжителство, би трябвало да са в някаква подобна пропорция, но статистиката не ги лови", посочи Малезанов.
 

"По наше изчисление една трета от всички деца в България са деца на разведени родители, дори между една трета и половината деца. Зад всяко едно дете седи един родител, който е засегнат от това, че не може да прекарва пълноценно време с него", коментира той.
 

"При това количество на разводи и раздели сигурно няма човек в страната, който да не е засегнат лично или поне да няма близък или познат, който да е потърпевш от тях", отбеляза Малезанов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар