Зима

Зима
Пролет

3 юли 2015 г.

"Белият балет" обикаля света за 28 дни

Принудени от особеностите на футболната глобализация, играчите на "Реал" Мадрид ще направят същинско околосветско пътешествие през лятото.

Предстои Лос бланкос да изминат близо 5 хиляди километра повече, отколкото е обиколката на Земята през екватора (40 075).

Планирани са 7 контроли, експедицията ще бъде на 3 континента за 28 дни, а целта е ясна - да се развива марката на "Реал" Мадрид на нови пазари.

Турът е доста притеснителен за треньорското ръководство, тъй като ще изцеди силите на играчите. Той започва със 17 хиляди километра от Мадрид до Мелбърн на 12 юли. В австралийския град, където в момента е зима, "Белият балет" ще се изправи срещу класни съперници - "Рома" и "Манчестър Сити".

Това ще бъдат и първите два мача на Рафаел Бенитес. След две седмици Кралския клуб ще се премести при коренно различни климатични условия - жега и висока влажност в Гуанжу, Китай. Това означава още 7500 километра.

На китайска земя ще се играе двубой с "Интер" Милано. После идва ред на Шанхай (нови 1200 километра), там ще бъде завършено азиатското турне с мач срещу "Милан". Прибирането в Мадрид е още 10 хиляди километра.

В испанската столица играчите на Бенитес ще прекарат твърде малко време, тъй като предстоят нови пътувания. На 4 и 5 август е турнирът Ауди Къп в Мюнхен. На полуфинала Лос бланкос ще играят с "Тотнъм", а на финала с "Байерн" или "Милан" на следващия ден.

Последната контрола е на 9 август в Осло срещу местния "Волеренга". Тя е само седмица преди старта на сезона в Примера дивисион. Така "Реал" Мадрид ще пропътува общо 44 834 километра за по-малко от месец.

Подобни дълги пътешествия не са най-добрият начин да се подготвиш за новата кампания, но тренировъчният режим на кондиционния специалист Пако де Мигел ще се опита да намали максимално негативния ефект от толкова много пътуване.

Летният маршрут на "Реал" Мадрид:

12 юли - Мадрид - Мелбърн 17 330 км
24 юли - Мелбърн - Гуанжу 7551 км
27 юли - Гуанжу - Шанхай 1213 км
30 юли - Шанхай - Мадрид 10 267 км
4, 5 август - Мадрид - Мюнхен 3692 км (отиване и връщане)
9 август - Мадрид - Осло 4781 км (отиване е връщане)


Gol.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар