Зима

Зима
Пролет

13 юли 2015 г.

Сергей Наришкин: Европа е пред сериозни сътресения заради „аморалното поведение” на властите в ЕС

"Вече никакви лицемерни речи на върхушката в ЕС не могат да прикрият предателството на интересите на милиони хора, извършено от нея."
 
"Европа е пред сериозни сътресения заради „аморалното поведение” на властите в Европейския съюз". 

Това заяви председателят на Държавната Дума на Русия Сергей Наришкин (на снимката) в статия за в. „Комсомольская правда”.

Наришкин разглежда ситуацията на Стария континент на фона на гръцката криза. Според него, още преди референдума в Гърция е било ясно, че шантажът и скандалите, прикривани от ЕС, „скоро ще станат публично достояние”. А чашата на търпението може да прелее удължаването на санкциите за Русия.

"Обединена Европа търпи крях", смята той и посочва, че изводите от гласуването на референдума в Гърция показват пълната безперспективност на интеграционния модел, основан на „диктата, на фактическото разделяне на страните на водещи и водени, на стари и на млади”.

"В същото време кризата с Гърция показва, че шансове „Европа да продължи да бъде насъсквана срещу Русия няма”, подчертава Наришкин. Той казва, че лидерите на страните от ЕС „доста се заиграха”, „изпълнявайки поръчката на САЩ и призовавайки гражданите да се обединят пред несъществуващата заплаха от Изток”, забравяйки за реалните вътрешноевропейски проблеми, смята парламентаристът. Като бумеранг по Европа е ударила и „разрушителната” политика, прокарвана от Брюксел в Украйна, твърди още той в статията, цитирана от Блиц.

„Вече никакви лицемерни речи на върхушката в ЕС не могат да прикрият предателството на интересите на милиони хора, извършено от нея. Никаква нова лъжа за „агресивната Русия” няма да ги спаси. Но на мен ми е трудно да разбера, защо хора с толкова богат опит, каквито са лидерите на водещите европейски държави, са забравили, че дефицитът на морал е изключително опасно нещо”, заявява председателят на Думата. 

 
Glasove.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар