Зима

Зима
Пролет

13 юли 2015 г.

Сан Икер се разплака на последната си пресконференция в Мадрид (галерия + видео)

Икер Касияс: Не искам да бъда запомнен като добър или лош вратар, искам просто да ме помните като добър човек, който е правил и грешки...
 
 Легендата на "Реал" (Мадрид) Икер Касияс се сбогува емоционално с клуба, в който изкара 25 години и записа над 725 мача с белия екип.

За този период стражът спечели три пъти Шампионската лига, пет пъти титлата в Испания, два пъти Купата на Краля, веднъж Междуконтиненталната купа, два пъти Суперкупата на Европа, веднъж Световната клубна титла и четири пъти Суперкупата на Испания.
 

Вратарят и капитан на "Белия балет" даде пресконференция и не успя да сдържи сълзите си, като в началото извади лист със своята предварително подготвена реч.

„Ще видите много сълзи, прочетох го за 30 секунди, но ще ми отнеме цял час, за да го кажа”, започна с усмивка вратарят, който ще продължи славната си кариера в португалския гранд "Порто".
 

„Дойдох на този велик стадион днес, за да се сбогувам и да благодаря на всички, най-вече на феновете. Аз вече не съм играч на "Реал" (Мадрид), ще играя в "Порто". Преминавам в "Порто" по много причини, но най-важната е, че съм развълнуван да работя с един специалист и да видя неговите методи. Второ - заради тяхната отдаденост. Те ме спечелиха. Ще направя всичко по силите си, за да не ги разочаровам и се надявям да спечелим много трофеи заедно

„В този велик клуб Реал (Мадрид) съм още от дете. Сякаш бе вчера, когато дойдох за първи път. През това време се смях, плаках, крещях от радост и от мъка. "Реал" (Мадрид) не просто ме научи как да бъда спортист, а ме научи как да бъда човек. Благодаря на всички треньори, с които работих. Те са дали всичко за моето развитие и са ме подкрепяли. Благодаря на моите родители и цялото ми семейство. Всеки ден от тези 25 години всички ме подкрепяха. Благодаря на феновете, които бяха до нас винаги – когато вдигахме трофеи и когато губехме.”

„Благодаря, че ми подавахте ръка, когато бях паднал и имах нужда от подкрепа. Не искам да бъда запомнен като добър или лош вратар, искам просто да ме помните като добър човек, който е правил и грешки. Хиляди благодарности на всички. Където и да отида, аз винаги ще крещя „Хала Мадрид”. Сигурен съм, че един ден отново ще се видим. Не искам да казвам сбогом, а само довиждане. Надявам се скоро пак да се видим. Благодаря ви”, завърши със сълзи на очи Касияс, а препълнената с журналисти зала избухна в аплодисменти.

Привържениците на Касияс сред журналистите и феновете продължават да търсят виновника за напускането на вратаря. Късно в събота вечер в "Ел Мундо" се появи и интервю с майката на Касияс - Мари Кармен, която обвини пряко президента на клуба Флорентино Перес.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар