Зима

Зима
Пролет

29 юли 2015 г.

Митове от детството, които развалят любовния ви живот

Жените като че ли са програмирани да търсят „единствения“ и да се надяват на вечна любов...

 Детството е нещо прекрасно, неслучайно повечето хора (вече пораснали) с носталгия си спомнят за отминалите безгрижни дни. 

Детските години се характеризират, освен с вече споменатата безгрижност, с щастие и не на последно място – с представата за един по-добър свят, отколкото е той в действителност.

В това число малките момиченца имат изкривена и неточна представа и по отношение на любовта. По тази причина жените като че ли са програмирани да търсят „единствения“ и да се надяват на вечна любов. Именно фактът, че дамите пренасят детските си представи във вече реалния свят на порасналите хора, пречи на техния любовен живот.

За да не саботирате повече своите връзки, ето на кои митове от детството трябва да спрете да вярвате:

1. Принцът на бял кон ще дойде

Всяка от нас, която е чела „Пепеляшка“, „Красавицата и звярът“ или някоя друга приказка, винаги е вярвала, че принцът на бял кон ще дойде и ще направи живота ѝ щастлив. Пораствайки обаче, ние осъзнаваме, че нещата не се случват точно по този начин. Една жена може да срещне много мъже. Понякога правилни, по-често не. Грешният мъж не означава непременно, че човекът е лош. Понякога двама души просто не са съвместими или искат различни неща от живота. Мъжът, който за вас е грешен, може да бъде правилен за някоя друга. Спрете да очаквате, че всеки следващ е Принцът. Рано или късно ще намерите подходящ човек за вас, като това много пъти се случва без дори да подозирате.

2. Никога няма да бъдете наранени

Връзките са трудни и често болезнени. Като момиченца едва ли сте си представяли, че може да страдате заради любов, но след първата болезнена раздяла, много бързо ще се уверите в обратното. Да съберете смелост да обичате отново, след като сърцето ви е било разбито, е най-трудната част. Въпреки това не трябва да се отказвате от любовта, макар да сте имали разочарования. Просто бъдете подготвени за тях.

3. Никога няма да бъдете изиграни

Най-общо казано мъжете се делят на „добри“ и „лоши“. За жалост, много често жените се влюбват именно в лошите. Влюбването ги прави уязвими, ето защо много лесно те се превръщат в жертва. За да се предпазите, или поне отчасти, не бива да мислите, че сте застраховани от среща с „играч“. Такива винаги е имало и най-вероятно винаги ще има.

4. Винаги ще се отнасят с вас, както баща ви е правил

Ако вашият баща ви е третирал като принцеса, имайте предвид, че не във всички връзки ще получавате подобно отношение. В случай, че имате прекалено високи очаквания, ще бъдете много разочаровани. Не забравяйте също така, че връзката се крепи на усилията и старанията на двамата партньори. Така че не очаквайте вие да бъдете принцеса, ако не третирате половинката си като принц.

5. Всичко ще бъде лесно

Нищо в живота не е лесно. Това се отнася и за любовта и връзките. За да имате здрави отношения, не е достатъчно с партньора ви само да се обичате. Вие трябва да се научите да се справяте с трудностите и да правите компромиси в името на другия, ако искате връзката ви да оцелее. За да има „и заживели щастливо“, трябва преди това да се потрудите доста.


Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар