Зима

Зима
Пролет

9 юли 2015 г.

GRExit-ът е по-добрият вариант за Гърция

"Ако Гърция излезе от еврозоната, хората там ще живеят по-добре."
 
Това каза пред телевизия Bulgaria On Air предприемачът Йоаким Каламарис.

"Не е тайна, че еврозоната е създадена да обслужва големите икономики, които са унищожили нашата търговия и индустрия", заяви той.

"Гърците живееха много по-добре преди еврозоната и преди интеграцията в ЕС като цяло. Имаме добри спомени от миналото и се питаме защо се случиха тези неща. Искаме да живеем в по-добри условия, а не по-лошо. В момента еврозоната не предлага нищо за страните от южната периферия", допълни бизнесменът.

Запитан дали при такъв изход в страната се очакват финансови сътресения, той каза: "Пътят за рая минава през ада".

"За мен един GRExit е добър вариант за Гърция. Около 6 месеца хората ще имат по-ниски доходи, но след това ще има възстановяване", твърди Каламарис.

По повод проведения в страната референдум, на който бяха отхвърлени предложенията на кредиторите, той каза, че по-често трябва да се правят допитвания. Те трябва да са не само по тези чувствителни въпроси, а и по други теми, защото това е демократичен инструмент.

Предприемачът очаква да има ново споразумение, допълнително финансиране и преструктуриране на около 10% от взетите кредити. Гръцкото "не" ще бъде трансформирано в "да" в процеса на преговорите, опасява се той.

Йоаким Каламарис допълни, че историята ще покаже доколко гръцкият народ е виновен за сегашното си положение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар