Зима

Зима
Пролет

1 август 2015 г.

Дубай - лукс сред пустинята (галерия)

Дубай е уникално място, което има свой собствен неповторим колорит и не прилича на никой друг град в света. 

Това, което преди около 50 години е било пустиня днес е оазис с много градини и паркове, с изкуствени водни канали и яхтени пристанища – един модерен търговски, туристически и бизнес център. 

И всичко това се случва, защото за далновидните управниците на Дубай думата “невъзможно” не съществува.

В Дубай огромното желание да си на върха се е превърнало от амбиция в традиция и точно това е направило от емирството осмото чудо на света.  Уникалният Бурж ал Араб 7* - луксозният и най-висок в света хотел, издигнат върху изкуствен остров, "Дубай Мол" - най-големият шопинг мол на планетата, изкуственият остров с формата на палма...

Списъкът с авангардни мегапроекти е впечатляващ и още ще нараства. Емирството стана център на световното обществено внимание с откриването на една от най-високите сгради в света – кулата Бурж Калифа, висока 828 метра!

Дубай е едно от седемте Обединени Арабски Емирства, разположени на брега на Персийския залив. С площ 3 885 кв.км той е второто по големина емирство. Преди да открият нефт през 1966 година Дубай е бил неголямо пристанище. Приходите от петрола обаче не са основна част, а само са подпомогнали поставянето на основите за развитието на емирството. В момента скромните залежи на територията на Дубай покриват само собствените му нужди.

Основна заслуга имат търговията и туризмът. Идеята е свободната безмитна зона, туризмът, огромните и нови пристанище и летище да превърнат Дубай във финансов и търговски център на Близкия изток.

Населението на Дубай постоянно расте, като по данни от 2009 то е било около 1 771 000, от които местните са само около 10-15%. Интересно е разпределението по пол – около 70% мъже и около 30% жени. Официален език е арабският, но поради факта, че в Дубай живеят хора от над 200 националности английският е широко използван и всички надписи и табели са написани и на двата езика.



Nasamnatam.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар