Пролет

Пролет

4 август 2015 г.

НАП направи отстъпки за земеделските бензиностанции

След масовите протести на земеделци от цялата страна в края на юли НАП реши да направи изключение за техните ведомствени бензиностанции.

Всички, които зареждат течни горива за собствени нужди от подвижни резервоари (мобилни автоцистерни, отговарящи на съответните изисквания), нямат задължение да монтират измервателни системи до 31 август, съобщиха днес от приходната агенция, цитирани от bTV.

Това се отнася до земеделските производители, транспортните фирми и всички останали търговци, които използват мобилни автоцистерни, отговарящи на законовите норми.

За стационарните ведомствени бензиностанции обаче важи изискването да монтират нивомерни системи и да подават данни в НАП от началото на септември.

Друго изключение важи за тези, които извършват зареждания на течни горива за собствени нужди от съдове с вместимост до 1000 литра и общото заредено количество гориво за календарната година не превишава 2000 литра, както и за зареждане на течни горива на съоръжения и/или инсталации за производство и/или отопление.

В края на юли земеделци излязоха с тракторите си в много градове, за да докажат, че ако зареждат от масовите бензиностанции, ще блокират движението по шосетата и по бензиностанциите.

Те обявиха, че категорично няма да инсталират уреди на собствените си резервоари, защото това е твърде скъпа инвестиция.


Няма коментари:

Публикуване на коментар