Зима

Зима
Пролет

17 август 2015 г.

Животът е твърде кратък, за да отлагаме да бъдем щастливи

Ако сте недоволни от съществуването си, не чакайте и направете промяна...
 
Много хора не осъзнават, че щастието е избор. 

Онези, които се чувстват напълно удовлетворени от живота са и онези, за които всичко по-малко от щастие е неприемливо. Те не правят компромиси със себе си и работят здраво, за да постигнат това, което ги прави щастливи.

Всичко се свежда до това да откриеш кое е нещото, което силно желаеш и да направиш всичко по силите си, за да постигнеш дадената цел.

Много хора се оправдават с това, че нямат късмет и посочват именно това като причина за чуждия успех. Истината е, че късметът няма нищо общо с това.

„Дълбоко вярвам в късмета и забелязвам, че колкото повече работя, толкова повече късмет имам“ Томас Джеферсън

Чувстваш се нещастен? Е, пред себе си имаш две възможности: да се  оплакваш от лошия си късмет и да се надяваш, че това състояние все някога ще отмине или да помислиш как да промениш живота си към по-добро.

Ако сте недоволни от съществуването си, не чакайте и направете промяна - животът е твърде кратък, за да отлагаме да бъдем щастливи.!

И за да ви улесним, сме ви приготвили план от 4 важни стъпки към постигане на необходимата за всеки хармония със себе си:

1. Установете причината за вашето нещастие.

Има безброй причини, които могат да стоят на пътя на вашето щастие, например не харесвате работата си или хората, с които работите.

Може изобщо да не е свързано с работа, може просто да се намирате в задънена улица или нездравословна за връзка. Може да има милиони причини,  но от вас зависи да откриете какво ви потиска и ви прави нещастни. Каквото и да е то, трябва да знаете, че няма да успеете да постигнете пълно щастие, без да откриете какъв е истинският проблем.

2. Променете гледната си точка.

Често виждаме чуваме хората да споделят неща от рода на „ Мразя понеделниците“ или „Животът ми не струва“ в социалните мрежи.  Точно този тип нагласа е предопределящa за вашето нещастие.  Ако постоянно си пълните главата с негативни мисли, какво очаквате да се случи?

Лошите мисли жънат единствено негативизъм и нещастие, докато ако мислим позитивно, позитивни неща ще ни се случват.

Следователно, ние сами сме отговорни за състоянието, в което се намираме. Щастието ще отвори вратите си, само ако ние сме готови за него. След като променим гледната си точка и осъзнаем, че именно ние контролираме живота си.

3. Съставете си план за постигане на хармонията, от която се нуждаете.

След като сте установили причината за вашето нещастие и сте се въоръжили с положителна нагласа, можете да започнете съставянето на план за постигане на хармонията, от която се нуждаете. Това е моментът, в който много хора си поставят психическа бариера и съмнения нахлуват в умовете им.

„Няма да си намеря по-добра работа“

„Никой няма да ме хареса“

„Прекалено съм стара, за да започна нов бизнес“


Всичко това са извинения, с които единствено оправдавате вашето примирение с нещастния живот, който водите. Ако наистина искате да сте щастливи, трябва да се отървете от всички съмнения, които са обладали ума ви. Вместо това се заемете с плануването на това как да осъществите вашите мечти и какво ви е необходимо, за да го направите.

4. Направете първата крачка и никога не поглеждайте назад.


След като сте начертали плана си за действие, вече е време да потеглите напред. Трябва да знаете, че това съвсем не значи, че няма да претърпите провали и разочарования - пътят на щастието никога не е лесен. Но ако не направите тази крачка, едно е сигурно - никога няма да промените живота си и ще трябва да се задоволите с отчаянието и нещастието, които са се вселили във вас.

Промяната няма да настъпи за една нощ. Трябва да се борите за щастието си, независимо от това колко трудно изглежда, просто не се отказвайте.

„Песимистът вижда трудност във всяка възможност. Оптимистът вижда възможност във всяка трудност“ - Уинстън Чърчил

 
Виолета Узунова, Тialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар