Зима

Зима
Пролет

8 август 2015 г.

Как безпаричието оформя характера?

Бавно и мъчително е, но определено се изплаща в един момент...
 
 След дълъг работен ден се прибирате изморени вкъщи, за да видите, че единственото, което имате за вечеря е това пиле с ориз, което ядете от вече втора седмица.

Една и съща ситуация, от която по принцип бихте излезнали съвсем спокойно с огромен пазар от най-близкия магазин. И да, той би включвал повече от пакет ориз и тарелка с бутчета. В най-добрия случай.

Замисляте се над съдбата си и осъзнавате, че сте меко казано разорени. За да осъзнаете това ви „помагат“ и приятелите, които постоянно ви канят на по питие – нещо, което никога не бихте отказали, но в момента тези няколко лева ви се струват непосилни и по-скоро несъществуващи.

В такива моменти се чувствате в безизходица, но както се казва: „Всяко зло е за добро“.

Да, макар да не ви се струва истина това в момента, безпаричието и обявяването на банкрут изгражда характера. Бавно и мъчително е, но определено се изплаща в един момент.

И когато този момент дойде, ще оцените следните неща, на които сте се научили:

1. Оценявате малките неща в живота

Да отидете да вечеряте навън с приятели не ви се случва всеки ден и някак си започвате да очаквате срещата ви с нетърпение. Когато и да се състои тя. Не можете да си спомните последният път, в който отидохте на кино или бяхте на почивка, затова тези привидно малки радости в живота ви се струват като истинско събитие. И това е добре. Намирате щастието там, където останалите го приемат за даденост.

2. Знаете какво означава да работите здраво

Изградили сте си невероятен работен график, защото в действителност не е като да сте имали друг избор. Можете да сте постоянно изморен и да не помните кога беше последният ден, в който си почивахте, но това няма значение, защото рано или късно този труд се възнаграждава. Мотивацията ви да излезете от положението, в което се намирате в момента, е много по-силна от на когото и да било другиго.

3. Искрено благодарите на всеки, който ви е помогнал

Няма човек, който да не познава поне един от този тип хора, които получават наготово всичко в своя живот. Те винаги благодарят, но в действителност са научени, че роднините и близките едва ли не са длъжни да правят тези неща за тях. Това не е вашият случай. Всеки път, в който някой ви почерпи с вечеря или ви подари нещо малко, но полезно, вие в действителност сте му благодарни. От цялото си сърце.

4. Познавате провала и знаете, че можете да си стъпите на краката

Много пъти сте си мислели, че сте стигнали дъното. Това чувство на безнадеждност, което обзема цялото ви тяло далеч не ви е чуждо. Имали сте неприятни периоди, но сте стъпвали на крака и сте се съвземали след всеки един от тях. Станали сте по-упорити, концентрирани, стилни и сте израстнали като личност заради всички препятствия, с които сте се справили.

5. Откроявате се

Докато по-голямата част от хората са несериозни във всеки един аспект от живота си, вие се забелязвате отдалеч. Отдадени сте на всичко, с което се захванете, научени сте, че дисциплината е изключително важна и никога не разочаровате хората, които държат на вас. Малките неща, които правят един човек голям.


Тialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар