Зима

Зима
Пролет

3 септември 2015 г.

Велизар Енчев: В ГЕРБ не са свикнали някой да им говори в очите нелицеприятни истини

"Парламентарните репортери умишлено крият и манипулират информация от Народното събрание." 

 
Това пише в профила си във Facebook независимият депутат Велизар Енчев.
 

Ето как изглежда днес в НС поведението на парламентарните репортери, получили инструкция да не отразяват нито една моя изява.
    

Днес първи се изказах по Закона за предотвратяване на корупцията сред висшите длъжностни лица. По време на моето изказване заявих следното:
    

1/ Това е парламент на милионерите, които не са заинтересовани от този закон. Последва бурна реакция на депутати от ГЕРБ и РБ, на които им отговорих, че трябва да свикнат, че на тази трибуна ще говорят и депутати, които не боготворят Бойко Борисов.
    

2/ Предлагам в този закон висшите длъжностни лица да декларират имотното и финансово състояние и на пълнолетните си деца, на които милионерите във властта са прехвърлили повечето си имоти и милиони. Последва нова реакция на герберите, на които им отговорих: "Друго и не съм очаквал от вас, защото се припознавате в моите думи".
    

3/ Заявих, че ако НС гласува директорът на Бюрото за разследване на корупцията сред елита да се избира от премиера и президента, а не от НС, това ще е нова диктатура, упражнявана от Бойко Борисов и ГЕРБ. Пак последва реакция на герберите, които не са свикнали някой да им говори в очите нелицеприятни истини.
    

И всичко това изобщо не бе отразено от репортерите на : Фокус, БГНЕС, БТА, БНТ, БНР, ПИК, БЛИЦ и всички останали сайтове и вестници, за които се сетите.
    

Ще го кажа направо: ГЕРБ е пречупил (или купил) медиите в Народното събрание. И което е по-лошо - собствениците на частни медии отразяват само партии и депутати, които са сключили договор с тях или им дават пари под масата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар