Зима

Зима
Пролет

3 септември 2015 г.

Работно време за жриците на любовта в Брюксел

Общинари предлагат работно време от 8 до 23 часа и почивен ден – неделя
 
 Проститутките в Брюксел ще почиват задължително в неделя и ще имат нормиран работен ден, ако общинарите одобрят ново предложение за допълнително регламентиране на най-древната професия.

Общинските съветници в квартал „Сен Йос“, където са съсредоточени 80% от жриците на любовта в Брюксел, предлагат работно време от 8 до 23 часа и почивен ден – неделя.

Проституцията в Белгия е легална и се върши основно в апартаменти, свързани с витрини от холандски тип, в които жените демонстрират външността си и привличат клиентите си.

Общинарите настояват тези апартаменти да бъдат затворени всяка вечер от 23 ч до 8 сутринта, както и в неделя.

Мярката идва след заповедта на полицията за ограничаване на броя на проститутките, които могат да работят в един апартамент.

Според кмета на „Сен Йос“ Емир Кир обаче тя не се спазва и проституцията продължава да е свързана с трафик на хора, оръжие и наркотици.

Според инициаторите по-добре да се ограничи работното време, отколкото да се сложи полицай пред всяка витрина, за да следи за съблюдаването на правилата, съобщава Dnes.bg.

Опозицията в общинския съвет обаче е против, защото смята, че „работното време“ ще изкара проститутките на улиците и контролът върху дейността им ще стане още по-труден, а клиентите ще бъдат в по-висок риск от зарази.

Предложението идва по време на широк обществен дебат за забрана на проституцията, който се води в Белгия. По данни на полицията повече от половината от „секструженичките“ в Брюксел са българки от Сливенско и румънки.


Няма коментари:

Публикуване на коментар