Зима

Зима
Пролет

8 септември 2015 г.

Защо не трябва да ревнувате

Както консумацията на алкохол, например, ревността е здравословна, само ако е в минимални, умерени граници.

За съжаление, много хора не успяват да овладеят това свое чувство и се превръщат в обсебващи и отблъскващи ревниви партньори.

Да, точно така – докато почти безобидното ревнуване може да се приеме като комплимент от другия човек, то честият тормоз по отношение на изневери и така нататък е истински кошмар както за половинката ви, така и за вас самите.

Представете си, че ревността е сякаш поглъщане на отрова. Ако това сравнение все още не може да ви убеди, че не трябва да бъдете ревниви, ето още няколко причини:

1. Ревността ви представя в ужасна светлина

Няма нищо по-непривлекателно от безпочвените обвинения, лошите погледи, а понякога и думи. Ревността носи напрежение във въздуха и е напълно ненужна. Един човек, който има самоуважение, самочувствие и се държи уравновесено, е много по-ценен партньор.

2. Ревността дава сила на „врага“ ви

Ако вие държите половинката си в постоянен стрес и напрежение, разстройвате я с ненужни обвинения, то рано или късно тя наистина ще потърси любов и подкрепа на друго място. Запомнете това добре и си го припомнете, когато решите да ревнувате безпочвено.

3. Ревността ви кара да страдате

Всички тези часове, прекарани в ненужни и „токсични“ мисли, няма да ви доведат до нищо добро. Дори напротив, именно те са причината за вашето страдание, което не само че не отминава, но и се засилва. Колкото по-ревниви ставате, толкова по-нещастни се чувствате.

4. Ревността позволява на страховете ви да се проявят

Вярно е, че когато човек мисли, че нещо може да се случи, то наистина се случва. Част от причините са, защото той го очаква и несъзнателно действа по начин, чрез който го предизвиква. Ето защо спрете да си представяте най-лошите сюжети по отношение на половинката си – рискувате с поведението си наистина да ги предизвикате.

5. Ревността кара вашата половинка да се чувства като в капан

Колкото и човекът до вас да ви обича, никой не иска да бъде ограничаван и да се отказва от свободата си. Дори в началото половинката ви да проявява разбиране и да се старае да ви прощава безсмислените обвинения, в един момент тя просто ще си тръгне от вас. Това ли искате всъщност?


Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар