Зима

Зима
Пролет

20 септември 2015 г.

Некои куки май са много лоши мутри?

Има ли смисъл от полиция в малките населени места?
 
Щом като местните „каубои“ си правят каквото поискат в не много малки градове като Асеновград и Първомай, плащат си и куките гледат на другата страна, за какво говорим! 

Ами в по-малките градове, ами в селата? Там всички си се познават и си пият заедно. Стават от масата заедно и какво – след 5 минути сътрапезниците ще се глобяват по пътя ли?

Глупости. Ако джигитите на най-ниско ниво са си авери с ченгетата, какво остава за големите бизнесмени? Плащал си бизнесменът Хикс на висшата кука в града, за да не му закача сина, защото имал малко провинения, разбираш ли... нищо сериозно – едно-две отвличания, бой, катастрофа.

Как да не си припомним класиците от "Ъпсурт": "Некои куки май са много лоши мутри"?

Май остава едно. Тия пари, дето им ги плащате за заплати на тоя тип куки, уж да ни пазят, я по-добре ги инвестирайте в едно риалити шоу. Някакъв формат за оцеляването в България. Така и така участваме в него, поне по телевизията да върви, реклами, пари, може бюджетът да намаже нещо. Нещо като „Игрите на глада – BG“.

Какво си представяте, че се върти в главата на останалите (малко или много – нямам идея) честни ченгета, когато отиват на работа и хората по улиците ги гледат все едно искат да ги заплюват? Каква мотивация, какви 5 лева?

Каквото искате правете, но това ще трябва да спре. Милиционерите да свикнат, че „соцът“ отдавна мина, а куките да се научат, че са полицаи, а не куки. 


МВР, с катаджиите се посправихте, значи можело? Каквото искате ги правете: или им ограничете властта, или им увеличете контрола и санкциите. Не са малко престъпниците, че и от куките да се пазим.


Александър Томов, "Новинар"

Няма коментари:

Публикуване на коментар