Зима

Зима
Пролет

28 октомври 2015 г.

Д-р Николай Михайлов: Това, което се случи на първия тур, е неописуем скандал

"Това е нещо, което ни дисквалифицира като нация с демократичен политически ред и въобще като цивилизовано общество."
 
"Разбира се, че ще има втори тур. Не биха могли да си позволят лукса да се провалят на втория тур и да го анулират поради организационна некомпетентност", каза д-р Николай Михайлов в интервю за БНР. 

Според него не става дума за умишлено саботиране на местните избори, а за вопиюща некомпетентност. 

"Това, което се случи на първия тур - със този своеобразен Беслан и това, което протече в медиите, е неописуем скандал. Това е нещо, което ни дисквалифицира като нация с демократичен политически ред и въобще като цивилизовано общество. Става дума за едно лежерно дополитическо, безотговорно, въобще държавно управление на всички нива на официалните власти", подчерта д-р Михайлов.

„Това, което се случи на „Раковска", е следствие на това, което става в страната, а именно разяждане на политическия ред. Страната не се движи по строг политически код, тя е изоставила демократичната процедура. Това, което се случва, няма следствия. И има едно общо усещане, че всекиму е позволено всичко, особено на тези, които са облечени във власт", каза д-р Михайлов в коментар на случилото се пред сградата на НАТФИЗ в деня на изборите.

Според д-р Михайлов временната комисия за имунитета на Волен Сидеров е забатачване на проблема в задънена улица: „Ще вземат този имунитет и ще възбудят наказателно производство най-вероятно, от което няма да произтече нищо. Въпросът е Сидеров да бъде довършен политически и това вероятно ще стане не без негова помощ, а главно като негова заслуга. Защото той се държи по самоунищожителен начин".


Няма коментари:

Публикуване на коментар