Зима

Зима
Пролет

2 октомври 2015 г.

Абсурди на плажа

За концесионерите глобите са пренебрежимо малки в сравнение с печалбата
 
Обобщени данни от санкциите на концесионери и наематели на плажовете у нас оповести министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. 

И въпреки масовите глоби се оказа, че нарушенията от стопаните по пясъчните ивици са фрапантни.

Всеки се е сблъсквал с абсурдите, които предлага родното Черноморие. Продавачите на царевица, които обещават „фитнес на ченето и маршировка на ушите”, са най-малкият проблем. Въпреки че стомахът ви може да протестира дни наред, ако хапнете „прясната храна”, пробутана ви от чичкото с бял потник, разнасящ кофа с „вкусотии” на плажа.

Но това препятствие съвсем не е всичко. Опитайте да забодете чадър в свободната зона на пясъка, където сянката си осигурявате сами. И после мисията на Том Круз била невъзможна.

Ако пък някак ви се откъснат пари за шезлонг и чадър под наем, което ви струва колкото две нощувки в квартирата на баба Цеца от Ахтопол, съвсем не си мислете, че ще ви е по-удобно. Шезлонгът е пред разпад, но пък съседите по кърпа и него си нямат.

Ако допълним и изобилието от всевъзможни павилиони, сергии и масажни маси на плажа, около него, по тротоарите на курортите и направо на улицата, панаирът е налице. Чудно как още не са измислили да продават сувенири и вътре в морето.

Вярно, концесионерите плащат наложените им глоби. Ако ги хванат обаче. Неведнъж от ведомството са казвали, че наемателите предпочитат да бъдат санкционирани, вместо да отстранят нередностите. За концесионерите глобите са пренебрежимо малки в сравнение с печалбата, обяви и министъ р Павлова. Тя допълни, че санкциите трябва да се променят. И дано това стане факт скоро.

Защото сега се оказва, че високите глоби под формата на всевъзможни такси плащат туристите заради неразумния си избор да посетят въпросните плажове.



Ралица Димитрова, "Новинар"

Няма коментари:

Публикуване на коментар