Зима

Зима
Пролет

5 октомври 2015 г.

Борисов очаква от Плевнелиев вето на Закона за служба "Военна информация"

"Аз го харесвам Бакалов и не виждам защо като е военно разузнаването да няма цивилен началник."
 
Премиерът Бойко Борисов очаква президентът Росен Плевнелиев да наложи вето на текстовете, приети в петък от парламента, според които шефът на служба "Военна информация" трябва задължително да има военно образование. 

Тъй като Йордан Бакалов няма такова образование, в неделя стана ясно, че той има намерение сам да се оттегли от поста. Към момента той все още не си е депозирал оставката, но има намерение да го направи до края на деня.

Премиерът коментира случая по време на прерязването на лентата на новата сграда на Софийския районен съд на столичния бул. „Борис III". Борисов се позова на свой разговор в петък със съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев и ситуира развитието на казуса така: „Вето, след това - прегласуване на текста след изборите". На въпрос за начина, по който гласуваха депутатите от ГЕРБ, половината от които подкрепиха текста „Анти-Бакалов", Борисов каза, че е изненадан и ще провери, съобщава ИА КРООС.

"Аз го харесвам Бакалов и не виждам защо като е военно разузнаването да няма цивилен началник. Той е бил вътрешен министър. Това е човек, който е бил в Комисия „Вътрешна сигурност" в парламента. Сиреч не е някой, взет от улицата и сложен. Достатъчно грамотен човек и достатъчно добър, според мен, професионалист, за да се възползваме от неговите качества", призна премиерът.


Няма коментари:

Публикуване на коментар