Зима

Зима
Пролет

30 ноември 2015 г.

Audi оставя дизела на заден план за сметка на хибридите

Компанията е готова с нова технология, която ще намали значително разхода на гориво

Скандалът с манипулираните дизелови двигатели от концерна Volkswagen накара компанията Audi да търси алтернативни способи за намаляване разхода на гориво и  обемите вредни емисии. 


Германците смятат да стартират масова електрификация на своите модели, която ще засегне на първо време компактните автомобили.

Според изданието Autonews, в Audi планират да въведат в моделите си нови технологии, които ще бъдат обединени под името ISG (Integrated Starter Generator). При тях бензиновите двигатели ще бъдат оборудвани с електромотори, които ще изпълняват функция на старт-генератори.

Тази система ще улесни работата на самия бензинов мотор, като ще му позволи да се изключва не само при движение в задръстване, но и при скорост до 15 км/ч. Тя ще работи също така и при равномерно движение на автомобила с висока скорост.

Инженерите на Audi са пресметнали, че използването на ISG ще доведе до значителна икономия на горивото. Според изчисленията им и без това икономичното Audi A3 1,4 TSI Ultra, което сега харчи 6,3 л/100 км, с новата технология ще дава разход от 5,8 л/100 км.

Вече са готови и първите прототипи, оборудвани с ISG системи. Това ще бъдат моделите Audi A1, A3 и A4. Първият сериен образец с новата система ще се появи на пазара през 2017 г.

Допълнителна икономия на гориво ще дадат редица други иновативни технологии, които също ще бъдат използвани на серийните модели. Например, хибридите на Audi ще могат сами да преминават от бензин на ток, като ще взимат решение в зависимост от пътните условия, маршрута на движение и трафика.


Аutomedia.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар