Зима

Зима
Пролет

3 ноември 2015 г.

На ГЕРБ не им стискало Сидеров да бъде арестуван

"Създава се обстановка на тревожност в държавата и това нещо дърпа избиратели към този, който се смята за силен"


"Председателят на парламента Цецка Цачева може да даде съгласието си лидерът на "Атака" Волен Сидеров да бъде задържан заради поредицата скандали, които забърка, но тя няма да го направи", убедена е Татяна Дончева, председател на Движение 21.

"Ако не им стиска да го задържат сега, тогава не би им стискало и при друга конституционна уредба, но стига са си мили ръцете с Конституцията", коментира Дончева пред bTV предложението на ГЕРБ да се направи изменение на член в основния закон, засягаш депутатския имунитет.

Според Дончева Цачева и вътрешният министър Румяна Бъчварова "нямат топки за тази работа", защото имали "патрон, който не е казал как да се реагира".

По повод поведението на Сидеров, който удари полицай, докато извършваше проверка на клек шоп на ул. "Г. С. Раковски", а след това нахлу два пъти в НАТФИЗ, за да търси наркотици, Татяна Дончева каза, че си "има диагнози за това".

"Целта е заглушаване, създава се обстановка на тревожност в държавата и това нещо дърпа избиратели към този, който се смята за силен", смята тя.

Дончева определи като отвличащи вниманието стрелбата с гранатомети срещу Алексей Петров, действията на Волен Сидеров, хакването на сайта на ЦИК и хаоса в "Арена Армеец".

ГЕРБ имат уговорка с ДПС, че ще получат подкрепа от тях и е факт, те са заложник на ДПС и това е ясно, коментира още тя след местните избори.

Според нея на местата, където до скоро БСП са печелили ромските гласове с помощ от ДПС, сега там печелят ГЕРБ.

"Те, като властова партия, имат най-голяма възможност да приберат ромските гласове", допълни Дончева.

"БСП потъна натам накъдето се беше запътила от много години", допълни тя. Според нея обединението на левицата е невъзможно.



Няма коментари:

Публикуване на коментар