Зима

Зима
Пролет

3 ноември 2015 г.

Пародия, еротика и соц персони от демоничната демокрация

"Чиста нашенска история, с наш "мат'рял", знойна и напращяла..."
 
"Къс, весел роман за бързо четене, пълен с чиста кръв, плодовити сгодни бичкий, без никакви нюанси на бялото, зеленото или червеното. Чиста нашенска история, с наш "мат'рял", знойна и напращяла..."

Така накратко описва новия си роман "Те ти булка, Спасов ден" авторът Ангел Спасов.

Той е 50-годишен, 100-килограмов, много женен софиянец. И много колоритен.

За предстоящия му роман Румен Леонидов пише:

"Те ти, булка, Спасов ден" е сатиричен, пародийно еротичен, бързосюжетен, главозамайващ роман, истински паноптикум на посткомунистическа България. От първата до сетната страница авторът се киска над персоните си, които явно познава отблизо и за това с такава лекота и замах ги обрисува. Те са продукт колкото на бившите соц отношения, толкова и на демоничната ни демокрация, пошли същности, вълнуващи се само от секс, изневери, бизнес сватби, високи далавери. Всички вият в хор Одата, възхваляваща плътта и стихията на потребителното начало. Това е сития свят на средния български простак, грозна гротеска на масовата бездуховност. За равновесие Спасов е притурил и един пълен глупак, като не е пропуснал да докачи и медийните парвенюта".

Книгата ще бъде издадена от "Литус" и ще бъде в книжарници "Хеликон" от 10 ноември. Официалното й представяне ще бъде на 18 ноември на едно от най-подходящите за сюжета места - в Сатиричния театър "Алеко Константинов" в столицата.



Няма коментари:

Публикуване на коментар