Зима

Зима
Пролет

4 ноември 2015 г.

Селският туризъм не е селска работа

Някак си остана неразбрана същността на селския туризъм...
 
Офертите за посрещане на Нова година в селски къщи удариха в земята предложенията за ЧНГ в планинските курорти. 

Дори са по-високи от воаяж в близката чужбина, където гостът е на почит и цяла нощ музиканти дърпат тънки струни, за да ни е хубаво, че годините са се сменили. 

Селският туризъм стана модерен изведнъж. Както се мръщехме на всичко с аромат на чесън, изведнъж се юрнахме към корените си и кой каквото може извади на показ. 

По-сръчните взеха средства по селската програма, не е тайна, че това е най-сладката част от европейските пари за българското село. Други пък извадиха парите, скътани за черни дни, а трети даже се върнаха от чужбина с надеждата, че ще направят бизнес на село. 

Но някак си остана неразбрана същността на селския туризъм. Това не е лесен начин да продадеш чист въздух на гражданите, да ги развличаш с чифт цървули, окачени на стената, и старите потури на дядо си.

Развитието на селския и аграрния туризъм е фина работа, защото трябва да посрещнеш гостите си с усмивка, да ги нахраниш с истински продукти и да ги изпратиш с надеждата, че пак ще те изберат пред турските курорти с олинклузив и воаяж в далечната чужбина.



Селският туризъм си иска своето майсторство, за да печелиш клиенти

"Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар