Зима

Зима
Пролет

15 декември 2015 г.

РБ остава в управлението, ДСБ минава в опозиция

Министрите на блока няма да подават оставки
 
Реформаторите остават в управлението, ДСБ ще е в опозиция, министрите на обединението няма да подават оставки.

Това стана ясно след продължило три часа заседание на лидерите на петте партии в блока.

Въпреки очакванията на репортерите, след драматичната среща от името на всички зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски просто изчете декларация, приета днес и отказа да отговаря на въпроси.

"Реформаторският блок потвърждава подкрепата си за правителството. ДСБ запазва вече изразената си позиция", зачете той.

Така потвърди очакванията, че единствената политическа сила, която ще мине в опозиция ще бъде ДСБ, след като пръв това направи лидерът й Радан Кънев.

СДС и ДБГ вече бяха заявили, че остават във властта, а тази сутрин заявка за това дадоха и представители на НПСД и БЗНС.

Все пак реформаторите са записали в декларацията си, че са обезпокоени от липсата на единодействие в рамките на управляващата коалиция за знакови реформи като съдебната и антикорупционното законодателство.

"От днес започваме разговори с ГЕРБ за преглед и оценка на постигнатото от началото на управлението и за актуализация на коалиционното споразумение с ясен времеви график на ангажименти", каза Зеленогорски и добави, че РБ потвърждава доверието си в министрите си.

До днешната спешна сбирка в синята централа на "Раковски" 134 се стигна, след като през уикенда ДСБ решиха да се оттеглят от управлението, но Петър Москов остана начело на здравното министерство, напомня Dnes.bg.

Партията на Радан Кънев призова и останалите формации в РБ да вземат решение за бъдещото на Блока в управлението на страната, което днес е факт – остават във властта.




Няма коментари:

Публикуване на коментар