Зима

Зима
Пролет

12 декември 2015 г.

Въпреки призива на Кънев да напусне кабинета, Москов засега не го прави

Лидерът на ДСБ Радан Москов поиска здравния министър и свой заместник в партията Петър Москов да напусне правителството и да мине в опозиция като него.

Очаквам Петър Москов да се оттегли от управлението, но какво ще реши ръководството на Демократи за силна България ще се разбере в събота вечер. Това каза Кънев в ”Панорама” в петък вечер.

Както стана ясно вчера Реформаторите ще обявят решението си дали остават във властта или не на заседание във вторник. Днес пък ръководството на ДСБ се събира в Поморие, за да вземе своето решение.

Въпреки призива на Кънев да напусне кабинета, Москов засега не го прави. Според запознати здравният министър дори е обявил пред най-близкия си екип, че остава в правителството на ГЕРБ, пише ”24 часа”. Вчера Москов и Борисов са имали 10-минутна среща насаме, от която Москов излезе с коментар, че е много доволен.

Реформаторите ще искат актуализация на коалиционното споразумение с РБ, за да останат във властта, съобщава още изданието. Те ще искат гаранции, че съдебната реформа ще се случи - с конкретни текстове, които да минат в конкретни закони. ”Искаме гаранции, че няма да се случи същото отпреди 2 дни, което създаде огромна пукнатина в доверието между ГЕРБ и РБ”, обясни Найден Зеленогорски.

Петър Москов

Няма коментари:

Публикуване на коментар