Зима

Зима
Пролет

22 януари 2016 г.

Свидетел: Братята Дамянови – бити, Тодор с бокс в ръката

Мъжът е старши планински спасител от 12 години и в над 600 случая е оказвал първа помощ на пострадали.
 
"Тодор имаше признаци за получен инфаркт", категоричен бе пред Нова тв Мариан Иванов (на снимката) – мъжът, оказал първа помощ на 18-годишното момче, което почина след сбиване с братята Иван и Десислав Дамянови в центъра на Враца.

"Когато пристигнах на мястото, бой вече нямаше. Десислав беше със затворено, насинено око, а Иван – с разбита уста. Тодор стоеше по средата, видимо му беше доста забавно", разказа Иванов.

Мъжът е старши планински спасител от 12 години и в над 600 случая е оказвал първа помощ на пострадали.

Мариан видял метален бокс в ръката на Тодор, който бил взет от момче, слязло от такси на мястото на побоя. Полицаи все още нямало.

"Малко след това дойде и майката на Тодор. Тя започна да му крещи: "Стига, бе! Не ти ли писна?!". Той й отвърна: "Виж какво ми направиха колата, ма! Виж ми огледалото! Когато дойде полицията, ще видим кой кой е!". А жената му каза: "Ти за едно огледало ли си?", разказа още Мариян.

Секунди по-късно Тодор се сринал на земята. Майка му извикала: "Никой да не го пипа! Той си има здравословни проблеми!".

Мариан предположил, че Тодор е епилептик: "Такъв човек не се пипа, те сами възстановяват жизнените си функции", допълни мъжът.

"След това някой тръгна да му дава вода, аз им се скарах да не му дават, за да не му попадне в гърлото и да се задави", обясни още Мариан.

По думите на свидетеля когато той се е обадил на 112 никой все още не е имал нужда от медицинска помощ, защото Тодор е бил видимо добре. Наранени били само братята и то не сериозно.

Мариан обяснява, че по Тодор нямало никакви видими наранявания, нито по лицето, нито по тялото.

"Тодор няколко пъти опита да се изправи на крака. Аз го поставих да легне. Тогава той вече нямаше пулс – нито на врата, нито на ръцете, нито на гърдите", спомня си свидетелят.

"Категоричен съм, че не познавам нито една от страните", обяви свидетелят.

Майката на Тодор обаче отрече между нея и синът й да е имало скандал. "Тони никога не ми е създавал проблеми", категорична беше майката.


Няма коментари:

Публикуване на коментар