Зима

Зима
Пролет

14 февруари 2016 г.

Стотици националисти шестваха на Луковмарш

Целият ресурс на полицията и жандармерията в София бяха ангажирани с традиционното събитие на БНС
 
Традиционният марш, посветен на ген. Христо Луков тръгна от НДК и продължи до родната къща на генерала. 

И тази година националистите поискаха съд за всички комунисти и „свобода или смърт“ за България. Целият ресурс на полицията и жандармерията в София бяха ангажирани с традиционното събитие на БНС. И този път органите на реда бяха въвели строг пропускателен режим. Националистите бяха разделени на групи от по 100 човека, които преминаха по столичния булевард „Васил Левски“. Най-засилено беше полицейското присъствие пред турското посолство.

Според организаторите около 2000 са били участниците в траурното шествие, което след паметника на Апостола на свободата Васил Левски премина във факелно.

"Отново Столична община и госпожа Фандъкова ни забраниха Луковмарш, но въпреки това ние сме тук. Както виждате организацията ни е перфектна, не разбирам защо полицията така разпокъсва шествието. Можеше за един час да преминем, но от друга страна така повече хора ни виждат", заяви пред delo.bg комендантът на Луковмарш 2016 Пламен Димитров, който е и председател на БНС-София.

Христо Луков е от поколението български офицери, които през войните громят турци, сърби, гърци, французи и англичани. От ранна възраст става част от Българската армия, участва във всички сражения през Първата световна война. Командир е на 1-ви гаубичен и 27-и артилерийски полк. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар