Зима

Зима
Пролет

27 февруари 2016 г.

Корида по български

Боят по пътищата да стане туристическа атракция – бичмета гонят чужденци и българи

България прие закон, който разрешава стрелбата по бежанци на границата. 


Сега като гракнат ония ми ти правозащитници, еврогейове и михлюзи от Запада... Пак ще кажат, че сме некоректни, неетични и въобще недемократични. 

Но кои са те да се бъркат във вътрешните ни работи? А и с какво право, след като хал хабер си нямат ни от българската история, ни от българското съвремие, ни от българската душа. Напротив, ще им кажа аз, много сме си демократични.

Ние у нас си пуцаме по всеки, който ни бибитне на околовръстното, та няма по едни бежанци, дето ни нарушават законите, да гърмим. 


Айде бе! Стреляме се, бием се, избиваме си зъбите, бесим се, взривяваме се, хвърляме с кофи бетон в язовирите, самоубиваме се в офисите на партийни лидери, крадем се, фалираме се, мамим се и всичко това си е в реда на нещата. 

Така че уелкъм, скъпи бежанци! Щом за нас така – и за вас така. Няма да ви делим, я, да не сме расисти!

Но за да се изпълни законът, освен граница и бежанци трябва да имаме и хора, които да стрелят по тях. А армията ни се стопила – я се съберат две бригади за строеж на вилата на генерала, я не. Затова парламентът подготвя и друг указ – за задължителен запас на всички между 18 и 32. Мъже и жени ще бранят границата, а може, докато няма бежанци, и в събота и неделя да се заемат и с други патриотични дейности като строеж на граничната ограда, участие в патриотични възстановки за привличане на туристи и полагане на асфалт на магистрала “Хемус”.

И нека я опънат с повечко платна – едно за обикновени граждани, едно за охранители и едно за народни борби. Да има къде охранителите да пердашат обикновените граждани, без да пречат на движението.

Знам, че на западните михлюзи и еврогейовете тая мода с кеча на околовръстното и по пешеходните пътеки също ще им се види нецивилизована, но това са си нашите национални традиции.

Даже можем да го включим в туристическите атракции – обиколка на манастирите, нестинарска вечер с много икони, печено агне и участие в тупаник на шосе от републиканската пътна мрежа. Нещо като испанските кориди по улиците, ама вместо с бикове – с бичмета.

Примерно момчетата на Ториното що да не позабавляват малко италианските туристи? Ще ги погонят, ще ги понапляскат, а накрая и парите може да им вземат, като всичко ще завърши с приятелска вечеринка на капама и домашна ракия под звуците на Миле Китич. Тия, дето в забавата си губят зъбите, ще ги пращаме във Варна на зъболекар – там сега са най-модерните зъбни клиники в Европа. Така ще съчетаем историческия, кулинарния и медицинския туризъм.

За гръцките туристи пък предлагам да има специални намаления – безплатен бой и гонка с трактори по граничната бразда, последвана от историческа възстановка “Крум пие вино от черепа на Никифор”. Чии ще са черепите, зависи от отношенията София-Атина, но адреналинът е гарантиран.

На по-кекавите туристи от Западна Европа пък ще предлагаме тридневни пакети за каляване на нервите.

Защо да не ги поканим да участват в училищни тържества по случай 3 март?

Сладки малки първолачета в народни носии разиграват “Даваш ли, даваш, Балканджи Йово” в класната стая, а група холандски баби гледат с интерес и снимат с телефоните си.

Децата пеят патриотични песни, бабетките се включват, доколкото могат, физкултурникът вее трибагреник. Децата режат ръце и глави, бабетките пищят, а учителката по музика им обяснява за магията на българската народна музика. Пръска кръв и мозък, разбира се – изкуствени, а директорът благодари на братята руси.

Майките се просълзяват, бащите псуват през зъби тирана, децата донарязват останалите крайници, бесят Левски, разстрелват Ботев и смачкват дузина второкласници, облечени като турци на О, Шипка. Накрая всичко приключва с приятелска вечеринка с 12 постни манджи, печено прасенце, домашна ракия и турски кючеци.

Така България ще се превърне в неповторима туристическа дестинация, в смисъл, че никой няма да повтаря. 


Но какво да очакваш от правозащитници, еврогейове и западни михлюзи, които и хал хабер си нямат от българската история и от българската душа!


Лола Монтескьо, "24 часа"

Няма коментари:

Публикуване на коментар