Зима

Зима
Пролет

26 февруари 2016 г.

Миролюба Бенатова: В момента парите на групировките не са от наркотрафик, а от обществени поръчки

"Мутрите винаги са били видимата част на организирана престъпност, но в никакъв случай те не са били тези, от които нещо е зависило"
 
"В момента парите на групировките не са от наркотрафик, макар че и такъв има, парите им са от обществени поръчки."

Това каза журналистката Миролюба Бенатова в студиото на Нова телевизия в отговор на  въпроса връщат ли се мутренските времена или не са си отивали. 


Тя припомни как бившите вътрешни министри са реагирали относно групировките и заяви, че „за пореден път и МВР, и прокуратурата са отстъпили от нормалните си функции".

"Мутрите винаги са били видимата част на организирана престъпност, но в никакъв случай те не са били тези, от които нещо е зависило", добави тя.

Повод за коментара й бе последният случай на публичен побой. Млад мъж бе пребит на Околовръстното шосе в София от четирима мъже заради няколко натискания на клаксона.

"За мен това е дежавю", каза Бенатова.

"Хора с възможности ползват патрулките, срещу 50 лева, да ги екскортират, защото са пили, за drink and drive", разказа журналистката.

"Не може МВР да е стигнало това дъно", заяви тя. 

Бенатова разказа за случай на побой в столично заведение между охраната на две известни лица от ъндърграунда, който не фигурира в бюлетина на МВР, а по думите на Дилов-син, и в "Пирогов" не си спомнят за него.

"Този агресивен начин на поведение се налага в цялото общество и няма кой да го спре", заяви в студиото на Нова телевизия Любен Дилов-син. 


"И лечението на този модел не е през законодателството. Законодателството е достатъчно респектиращо, стига да бъде прилагано. Полицията трябва да се стегне и да се промени общественото мнение. Не е престижно да си тъпак. Престижно е да си образован", коментира Любен Дилов -син

"Това поведение на бухалките се мултиплицира навсякъде", смята Дилов. Той направи паралел между физическото удряне с бухалка и „удрянето" чрез медийни бухалки. 


"И за всичко това са виновни политиците", допълни той. 
 Миролюба Бенатова

Няма коментари:

Публикуване на коментар