Пролет

Пролет

21 март 2016 г.

Кастро не посрещнал Барак Обама на летището

Доналд Тръмп: Обама трябваше да обърне самолета и да се прибере обратно
 
Визитата на Обама в Куба бе определена като историческа след нормализирането на отношенията между Вашингтон и Хавана през 2015 година, когато бяха възстановени дипломатическите отношения между тях. 

Това е първото посещение на държавен глава на САЩ в Хавана от 1928 година насам.

Посещението на американския държавен глава обаче предизвика остри критики от страна на републиканския кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп. Милиардерът прие като проява на неуважение към президента факта, че кубинският лидер Раул Кастро не го посрещнал на летището, съобщава Bulgaria ON AIR.

"Президентът Обама прелетя целия път до Куба, но нито Раул Кастро, нито Фидел Кастро не го посрещнаха. На летището нямаше нито едно официално лице", каза Доналд Тръмп.

"И какво правим в такъв случай? Сега ще ви кажа. Първо звъним и питаме кой ще дойде да посрещне държавния ни глава. Ако отговорят – никой, то тогава не отиваме, за да не изглеждаме като глупаци", каза милиардерът.

"Разбирате ли – президентът Обама кацна в Куба и Раул Кастро, който е начело на страната и е посрещал папата и други известни личности, не си направи труда да отиде, за да посрещне президентът на САЩ. Ако питате мен, Обама трябваше да обърне самолета и да се прибере обратно", заключи Тръмп.

При двудневната си визита на острова Барак Обама ще разговаря с кубинския лидер Раул Кастро. Предвижда се двамата да обсъдят теми от сферата на търговията и политическите реформи в Куба.


Няма коментари:

Публикуване на коментар