Зима

Зима
Пролет

22 април 2016 г.

Шат на патката главата

Ще ви сменяме, ей...
 
 Харесваме или не харесваме Слави Трифонов, няма значение. Явно Трифонов страхува депутатите с въпросите от референдума си повече, отколкото Бойко Борисов – парламентарната група на ГЕРБ.

Защото парламентът отвърза референдума от изборите, но Цветан Цветанов не пусна депутатката Коцева да напусне – въпреки благата поръчка, спечелена от съпруга й, и ВЪПРЕКИ че Борисов нареди.

Депутатите (без повечето Реформатори) разцепиха отново разпоредбата от Изборния кодекс, която обвързваше ведно провеждането на избори и всенародно допитване. И сега, ако искат да гласуват за въпросите на Трифонов и сие, българите ще трябва да си пускат отпуските за юни или август. Всенародното допитване ще е през юли.

„Нека се проведе референдум, нека всеки да даде гласа си и ще видим дали тези 700 000 подписали се (в подписката на Трифонов имаше 673 481 – б.р.) ще излязат да гласуват“, каза Цветанов. А Валери Симеонов, биг бългериън патриот, евъргрийн форевър, му суфлира как не трябва да се използва „чужда тяга“.

Да се разберем нещо, г-н Симеонов. За цялата коалиция Патриотичен фронт, съставена от две партии и подкрепена от… 12, на изборите през 2014 година са гласували 239 101 души. Хайде сравнете го с броя на подписите за референдума. Тягата сме ние, гражданите, а не вие, политиците.

И с последния шев и кройки в Изборния кодекс вече съвсем не ни тегли към вас.

Нито след разкритията, че един съпруг на депутатка от ГЕРБ е спечелил поръчка за 237 000 лева за 60 навеса на спирки в София. Тая сметка излиза само ако навесите имат соларни панели.

Обаче нямат. Обаче Цветан Цветанов стои зад хората си, не поддава като премиера. „Парламентарната група ще се събере – и ще реши дали да изключи Ирена Коцева“, казва той.

Откога парламентарната група на ГЕРБ има думата – и решава вместо Борисов… И какво е това, г-н Първи, бунт на „Титаник“?!

Диагностиката на политическата карма показва морфичен дисонанс. В монолитния блок на Граждани за европейско развитие на България се появиха пукнатини, които не са санирани. ДПС беше разбито отвътре като с хидравличен фракинг. Реформаторите все повече изглеждат като група хора, събрали се за разходка по стъргалото. А БСП – като младежка „шапка“ на обединените пенсионери.

Ще ви сменяме, ей.

Пред нас са блеснали житата –
и шат на патката на главата!



Гергана Делчева,  Ureport.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар