Зима

Зима
Пролет

16 април 2016 г.

Volkswagen изпраща легендарен модел в историята (галерия)

Последният Beetle ще слезе от конвейера през 2018 г.

Компанията Volkswagen е взела решение да спре от производство един от легендарните си модели - Beetle. 


Последният такъв автомобил ще слезе от конвейера през 2018 г., като негов наследник не се предвижда, съобщава изданието Road & Track.

Според информация до подобна стъпка се е стигнало заради намалелите продажби на Beetle, както и заради нуждата от икономия на средства заради скандала с манипулираните дизелови двигатели на концерна. 


Във Volkswagen смятат да се съсредоточат върху производството на набиращите все по-голяма популярност всъдеходи и кросовъри. От ръководството на компанията обаче не пожелаха да потвърдят или отрекат информацията.

Възроденият "бръмбара", както също е известен моделът, се произвежда от 1998 г. През миналата година бе пусната версия Dune, оборудвана с разширени калници, по-брутален дизайн и увеличен с 10 мм клирънс. В Европа тя се предлага с дизелови мотори с обем 1,6 и 2,0 литра, развиващи 110 и 150 к.с.

Бензиновите варианти са 1,2 TSI със 105 к.с., 1,4 TSI със 160 к.с. и 2,0 TSI с 220 к.с. Всички те са достъпни и за стандартния VW Beetle, но въпреки това продажбите на модела на всички пазари вървят надолу./Automedia.bg



Няма коментари:

Публикуване на коментар